Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ: «ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ».




Γερμανός ευρωβουλευτής για Σκόπια: «θα αφήσετε να μπει στην ΕΕ ένα κράτος, που θέλει να πάρει τη μισή χώρα σας»;
«Θα συμφωνούσατε να αφήσετε μια χώρα να ενταχθεί στην ΕΕ αν θέλει να πάρει τη μισή χώρας σας», αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Έλμαρ Μπροκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο EURACTIV.com στις Βρυξέλλες.
Σόρος,  Τσακαλώτος  και  «53» του ΣΥΡΙΖΑ: «Αμεση λύση στο Μακεδονικό, για να αποκρούσουμε την προκλητική συμπεριφορά Ερντογάν».  Η  πούστικη  δικαιολογία  για  το  ξεπούλημα  της  Μακεδονίας  γίνεται  αντιληπτή  ακόμη  και  στους  ηλίθιους.


Την επόμενη ημέρα από την ψηφοφορία του  Τσίπρα  θα έχουν αλλάξει όλα και  οι  βούλγαροι  με μερικές αλλαγές  σε  πινακίδες δρόμων και δυό-τρία αγάλματα, θα θεωρούνται  διεθνώς  και  επίσημα  και  με την  υπογραφή  του  Τσίπρα,  ότι  έχουν προγόνους τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Παγκόσμιας  Ιστορίας  και  θα είναι κύριοι και διαχειριστές της  πλουσιότερης  ιστορικής ταυτότητας  του  κόσμου.
Ο  Τσίπρας  και  το  σκυλολόι  του  προετοιμάζονται  μεθοδικά από  καιρό  για  να  ξεπουλήσουν  την  Μακεδονία.  Είναι  ένα  από  τα  πιο  βασικά  πιστεύω  τους.  Είναι  μέσα  στα  γονίδιά  τους.  Δεν  μπορούμε  να  φανταστούμε  πόσο  κακία  και  προδοσία  κρύβουν  μέσα  τους  αυτά  τα  καθάρματα,  όταν  σκέφτονται  ακόμη  και  το  όνομα  Μακεδονία.
Όλοι  μας   όμως  καταλαβαίνουμε,   ότι  η  προδοσία  της  Μακεδονίας δεν αποτελεί μόνο μια απλή συναισθηματική ήττα και εθνική μείωση.  Πρόκειται  για ένα καίριο ζήτημα, που θίγει τις ευαισθησίες κάθε Έλληνα.
Δημιουργεί το καταστροφικό προηγούμενο για αμφισβήτηση της Ελληνικής εθνικής συνοχής, των συστατικών στοιχείων, πάνω στα οποία οικοδομήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος και έχουν αποτελέσει την επιβεβαίωση της αδιάσπαστης ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού. Του ζωτικού δηλαδή ερείσματος, που μας επέτρεψε να επιβιώσουμε και να διαμορφώσουμε τη σύγχρονη προοπτική μας στον σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο που ζούμε.
Αυτό είναι η υπέρτατη προδοσία, προδοσία πολύ μεγαλύτερη από την προδοσία του Εφιάλτη.
Και γνωρίζουμε καλά ότι αυτό ακριβώς επιδιώκει ο Τσίπρας και η συμμορία του.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ των Ελληνικών θέσεων στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια θεσμικά όργανα.

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» χαρακτηρίζονται από προσωπική ανεπάρκεια, έλλειψη γνώσεων, ιδεοληψίες και αδιαφορία, σε συνδυασμό με πρακτοριλίκι, εξαρτήσεις και ψοφοδεείς συμπεριφορές.
ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ είναι ανίκανες και διαβρωμένες.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ας το αφήσουμε, είναι ότι πιο παρακμιακό, αντιδραστικό και διεφθαρμένο υπάρχει.
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ; Κάθονται σαν κότες και τους αφοπλίζουν οι εχθροί. Δεν μάχονται, δεν πολεμούν.
Από ποιόν να περιμένουμε δράση;
Μήπως από μερικούς ξέπνοους γέροντες;
Η δράση πάντα αρχίζει από το σφριγηλό τμήμα ενός λαού. Από τους 16άρηδες, τους 18άρηδες, τους 20άρηδες και τους 25άρηδες. Γι αυτούς υπάρχει το μέλλον. Σε όλο τον κόσμο οι νέοι και οι νέες είναι οι μπροστάρηδες στους αγώνες. 
Βλέπετε εσείς νεολαία στους δρόμους να τρέχουν για τα δίκαιά τους; Δυστυχώς δεν υπάρχουν νέοι και νέες στην Ελλάδα. 
Είμαστε μία χώρα που αφανίζεται.

ΤΣΙΠΡΑ,  ΝΑ  ΑΛΛΑΞΕΙΣ  ΕΣΥ  ΤΟ  ΣΥΝΤΑΓΜΑ  ΣΟΥ.
Επιμένει στην τακτική των προκλήσεων με φόντο το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ο πρωθυπουργός της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επανέλαβε την Τρίτη (06/03/2018) ότι η αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα. Μάλιστα, ο ίδιος φτάνει στο σημείο να κουνάει το δάχτυλο στην ελληνική πλευρά, σχετικά με το τι θα πρέπει να περιλαμβάνει και τι όχι το Ελληνικό Σύνταγμα. 
Αυτή τη φορά, ο κ. Ζάεφ ξεπέρασε κάθε όριο: Πρότεινε να ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με το πως μεριμνά η Ελλάδα για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας και την ίδια πρακτική να εφαρμόσουν και τα Σκόπια.
«Ταυτόχρονα ας ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας και να δούμε πως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας. Εγώ είμαι έτοιμος, όπως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας, έτσι και εμείς αντιστοίχως να μεριμνούμε για τους "Μακεδόνες" εκτός "Μακεδονίας"», σημείωσε ο κ. Ζάεφ.
Παράλληλα, επέμεινε ότι με τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού που ξεκινάει από τα σύνορα των Σκοπίων με την Σερβία και καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα, η χώρα του κλείνει τα κεφάλαια που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς.
«Όχι σε αλλαγή του Συντάγματος, πάμε σε διεθνή συμφωνία»
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τάχθηκε εκ νέου εναντίον της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η όποια αλλαγή στο νομικό σύστημα της "Μακεδονίας" δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επειδή, ότι αλλάξει μπορεί να επανέλθει».
Ο ίδιος, μάλιστα, αντέτεινε στην αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων την υπογραφή και κύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας για το ονοματολογικό.
«Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει και αυτό είναι η γνωστή διεθνής πρακτική επίλυσης τέτοιων διαφορών - διεθνείς συμφωνίες, κύρωση στα κοινοβούλια, αποφάσεις ΟΗΕ - και τότε (η λύση) θα μείνει αιώνια. Είμαι πεπεισμένος ότι με τέτοιες προσεγγίσεις, μεριμνώντας για αυτό που είναι σημαντικό για τους πολίτες της Ελλάδας και της "Μακεδονίας", μπορούμε να βρούμε τη λύση στη διένεξη που έχουμε με την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Ζάεφ.
Παράλληλα, ο ίδιος υποστήριξε πως οι δύο χώρες δεν πρέπει να θέτоυν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και υπεραμύνθηκε των θεμάτων σχετικά με την εθνική ταυτότητα.
«Δεν πρέπει να βάζουμε κόκκινες γραμμές αν θέλουμε να βρούμε λύση. Πρέπει να φροντίζουμε ο ένας για τον άλλον, για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και των δύο λαών, των δύο χωρών και των δύο εθνών και, σε κάθε περίπτωση, να διαφυλάξουμε αυτό που σημαίνει συναίσθημα και αυτό είναι η ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι συναίσθημα, κανείς δεν μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις και παζάρια γι' αυτήν. Εγώ πιστεύω ότι, σε αυτό το πνεύμα, προσεγγίζοντας προσεκτικά τους εταίρους με τους οποίους διαπραγματευόμαστε, θα βρούμε λύση», ανέφερε. 




ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΥΛΟΛΟΪ ΤΟΥ  ΝΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΣΥΝΕΧΩΣ  ΣΤΟ  ΜΕΛΛΟΝ: ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΣΑΣ».

Σκοπιανοί που ζουν στον Καναδά ζητούν με έγγραφο από Μακεδονικό προϊόν να αφαιρέσει τον όρο Μακεδονία από την συσκευασία του. Σε μία άκρως προκλητική κίνηση προχώρησε η Καναδική αυτοαποκαλούμενη “Μακεδονική” ένωση σε ένα από τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα Μακεδονικά superfoods. Η ένωση των εθνικιστών Σκοπιανών του Καναδά με επιστολή τους ζητούν από την εταιρεία “Greece to you” να αποσύρει όλα τα προϊόντα της που εστάλησαν στον Καναδά και αναγράφουν ως περιοχή προέλευσης την Μακεδονία και ως χώρα προέλευσης φυσικά την Ελλάδα.
Μάλιστα οι ενέργειές τους, έγιναν ακόμα πιο εμπρηστικές όταν σε τοπική τους εφημερίδα θρασύτατα στιγματίζουν τα διεθνούς φήμης Ελληνικά superfoods με βάση το μέλι βάζοντας την φωτογραφία του βραβευμένου προϊόντος, το οποίο μάλιστα έχει ψηφιστεί και ως το καλύτερο superfood του κόσμου. Γράφοντας ως τίτλο “Απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε τον όρο Μακεδονία στις συσκευασίες σας. Μακεδόνες είμαστε μόνο εμείς”. Φυσικά η εταιρεία απάντησε σε έντονο ύφος και όπως ακριβώς άρμοζε σε μία τέτοια περίπτωση στέλνοντας μάλιστα την φωτογραφία που κυκλοφορεί σε όλα τα προφίλ στο facebook με το πρόσωπο του ιδιοκτήτη λέγοντας στον επίλογο της το γνωστό “Μολών λαβέ”.
Τελικά η εταιρεία συνεχίζει την ραγδαία ανοδική της πορεία κάνοντας εξαγωγές σε 31 χώρες χωρίς φυσικά να αλλάξει την συσκευασία της. Το προϊόν για το οποίο έγινε το θέμα είναι αυτό που κατέκτησε πρόσφατα την πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας, συσκευασίας και αγνότητας.


01.03.2018

Πιθανή έξοδο της Ελλάδας από Ευρωζώνη βλέπει η EIU

«Μεσοπρόθεσμα είναι πιθανότερο η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη», παρά να συνεχίσει να αποτελεί μέλος της, σύμφωνα με έκθεση του Economist Intelligence Unit (EIU) για τις σημαντικότερες απειλές που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ο κόσμος τα επόμενα χρόνια. Οι πιθανότητες, η έξοδος της Ελλάδας να προκαλέσει την έξοδο και άλλων χωρών, όπως η Ιταλία, είναι  0% με 10% τα επόμενα δύο χρόνια. Ωστόσο αν επαληθευτεί το σενάριο, θα μπορούσε να προκαλέσει υποχώρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης κατά μία με δύο ποσοστιαίες μονάδες.
Σύμφωνα με τους αναλυτής του EIU, η Ελλάδα ταλανίζεται από προβλήματα όπως η «βαθιά ριζωμένη διαφθορά της ολιγαρχίας της, έλλειψη ξένων επενδύσεων (ως αποτέλεσμα κλειστών κλάδων, προστατευτισμού και εχθρότητας προς ξένες εταιρείες) με επακόλουθο την έλλειψη ανταγωνιστικότητας». Συνεπώς, θεωρούν οι συντάκτες, η αποχώρηση της Ελλάδας δεν αποτελεί συστημική απειλή για την Ευρωζώνη, ενώ προβλέπουν παρέμβαση της ΕΚΤ ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της κρίσης. «Δεν περιμένουμε να ακολουθήσουν και άλλες χώρες, ωστόσο αν το έκαναν, θα προκαλούνταν μεγάλη ζημία στην Ευρώπη και στην παγκόσμια οικονομία», προειδοποιεί ο EIU.
Τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα στην Ιταλία απειλούν να εκτροχιάσουν την οικονομική ανάκαμψη. Οι χώρες που θα εγκατέλειπαν την Ευρωζώνη υπό πίεση θα υφίσταντο μεγάλη υποτίμηση του νομίσματός τους και θα ήταν αδύνατο να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους σε ευρώ. Με τη σειρά τους οι τράπεζες θα υφίσταντο τεράστιες ζημίες εξαιτίας των κρατικών ομολόγων που θα έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους και η παγκόσμια οικονομία θα εισερχόταν σε ύφεση», προειδοποιούν οι συντάκτες της έκθεσης.
Από τις υπόλοιπες εννέα δυνητικές απειλές ξεχωρίζουν η ύφεση του παγκόσμιου εμπορίου, που θα μπορούσε να προκληθεί από την υιοθέτηση σκληρής προστατευτικής πολιτικής από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο μεγαλύτερος φόβος είναι πως οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου της Βορείου Αμερικής (Nafta) και θα επιβάλουν εμπορικές κυρώσεις στην Κίνα, η οποία θα αντιδράσει δυσανάλογα πυροδοτώντας πλήρους κλίμακας εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ. Οι στρατιωτικού τύπου απειλές σχετίζονται με την παρακμή της αμερικανικής παγκόσμιας ηγεμονίας και από τις πλέον πιθανές είναι η σύγκρουση με την Κίνα, με αφορμή εδαφικές και θαλάσσιες διεκδικήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Οι επιπτώσεις για την παγκόσμια και περιφερειακή οικονομία θα ήταν μεγάλες, ενώ θα υπήρχε και μεγάλη αναταραχή στο θαλάσσιο εμπόριο.
Η πιο πιθανή από τις απειλές που παραθέτουν οι συντάκτες του EIU είναι τα παγκόσμια χρηματιστήρια να εισέλθουν σε παρατεταμένη περίοδο πτώσης, με αποτέλεσμα να αποσταθεροποιηθεί η παγκόσμια οικονομία. Οι πιθανότητες να επαληθευθεί αυτό το σενάριο είναι 40% τα επόμενα δύο έτη.

1.indd

Οι Έλληνες στρατιωτικοί σύρονταν σιδηροδέσμιοι στα μπουντρούμια και οι ένστολοι συνάδερφοί τους -σαπιοκοιλιάδες στην Αθήνα, χόρευαν και χλαπάκιαζαν γλεντώντας την σύλληψη τους! 

Άλλο ο θεσμός των ενόπλων δυνάμεων που είναι αξιοσέβαστος, και άλλο το τί εκπροσωπεί το συγκεκριμένο ένοπλο σώμα,  αυτό  το  μόρφωμα  που  αποκαλείται  ελληνικός  στρατός. Πρόκειται για έναν ρωμέικο οργανισμό, ο οποίος δεν υπερασπίζει τίποτε το Ελληνικό.  Εδώ και περίπου 100 χρόνια δεν έχει διεξάγει ούτε μία επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Αρνείται να φυλάξει τα σύνορα από την εισβολή των λαθροεποίκων. Στέκεται προσοχή μπροστά σε παπάδες, και θεωρεί προστάτες του τούς εβραιοχριστιανούς δολοφόνους του Ελληνισμού.
Αδυνατεί να υπερασπιστεί τα όπλα που του παρέχει ο Λαός από εσωτερικούς και εξωτερικούς δυνάστες. Υπερασπίζεται μόνον συγκεκριμένους στόχους υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Π.χ. υποτίθεται ότι θα υπερασπιστεί τα νησιά του Αιγαίου από τουρκική εισβολή. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει πολιτική/πρωθυπουργική εντολή. Αν διαταχθεί να μην ενεργήσει, θα το πράξει δουλικώς.
Αν λάβει μία εντολή που θα λέει ότι "το Καστελλόριζο είναι μακριά", θα παραμείνει αδρανές μπροστά στην τουρκική επέλαση, όπως έπραξε στην Κύπρο το 1974.
Αν ένας ξένος ή ένας ελληνόφωνος πολιτικός, διατάξει αυτό το κωμικοτραγικό συνονθύλευμα να ενσωματωθεί στον ευρωστρατό και να αυτοκαταργηθεί, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να το πράξει.
Το έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι δεν διαθέτει Ελληνική ταυτότητα, ούτε Ελληνική συνείδηση. Άλλο ο ελληνόφωνος ρωμιός αξιωματικός, και άλλο ο Έλλην αξιωματικός.
Αν διαταχθεί να αυτο-αποδυναμωθεί μειώνοντας τον αριθμό των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές, αν διαταχθεί να αυτο-αφοπλιστεί μειώνοντας τις αμυντικές δαπάνες λόγω μνημονίων, αν διαταχθεί να καταργήσει Σώματα Στρατού όπως έγινε με το 1ο Σώμα Στρατού, αν διαταχθεί να κατασκευάσει καταλύματα για τους λαθροεποίκους, αν διαταχθεί να μην προτιμά τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες και αντ' αυτού να αγοράζει τα οπλικά του συστήματα από το εξωτερικό, ευχαρίστως υπακούει και το πράττει, ως συνηθίζει τόσες δεκαετίες. Διότι αποτελεί σαρξ εκ σαρκός του ρωμέικου ψευτοκρατιδίου.
Άλλως θα αντιστέκετο εμπράκτως στον αφελληνισμό και στον αυτοϋποβιβασμό του.
Τα σύμβολά του, οι αντιλήψεις του, η νοοτροπία του, η συμπεριφορά του, τα δόγματά του, η στρατηγική του, δεν θυμίζουν τίποτε το Ελληνικό. Θυμίζει ένα νεοβυζαντινό συνονθύλευμα υπό κατάρρευση, το οποίο έφτασε στο γελοίο σημείο να δέχεται ότι τα σύνορα του κράτους είναι ευρωπαϊκά, και άρα το πρόβλημα ασφαλείας της Ελλάδος θα το επωμιστούν οι ευρωπαίοι "εταίροι".
Αν ήταν Ελληνικό στράτευμα, οι Τούρκοι δολοφόνοι των Κυπρίων Ισαάκ και Σολωμού, δεν θα έπρεπε να ζούν.
Αν ήταν Ελληνικό στράτευμα θα έπρεπε να προετοιμάζεται καθημερινώς για την ανακατάληψη της Κύπρου, της Ιωνίας, της Βορείου Θράκης, της Βορείου Μακεδονίας, κ.α. Αν ήταν Ελληνικό στράτευμα θα έπρεπε να υπερασπίζεται τα εθνολογικά και πολιτισμικά σύνορα του Ελληνισμού, τα οποία είναι πολύ ευρύτερα των σημερινών κρατικών συνόρων.
Αντ' αυτού ο εν λόγω κωμικοτραγικός οργανισμός, παράγει ένστολους δημοσίους υπαλλήλους, ουδεμία σχέση έχοντας με τους Ηρωικούς Αγώνες των Ελλήνων.
Μέχρι σήμερα, αυτός ο δήθεν εθνικός στρατός, δεν τιμά σε επίσημες τελετές τους πεσόντας στους Μηδικούς Πολέμους. Δεν αναζητά ούτε τα οστά των πεσόντων στις ηρωικές μάχες στα Αλβανικά βουνά. Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ στα σοβαρά για τους αιχμαλώτους-αγνοουμένους της Κυπριακής τραγωδίας. Η μη-υπεράσπιση της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας από τον μαρασμό.  Η μη-υπεράσπιση του Ελληνικού γένους στην εισδοχή στο σώμα.  Η σιωπηρή αποδοχή της καταργήσεως του 1ου σώματος στρατού.  Η μη-ανακατάληψη της κατεχομένης Κύπρου μετά την απώλεια το 1974.  Η μη-απώθηση των λαθροεποίκων.  Η υποταγή στις πολιτικές εντολές εγκαταλείψεως πατρίου εδάφους στα Ίμια και μάλιστα αμαχητί.  Η έλλειψη αντιστάσεως στις εντολές των τροϊκανών κατακτητών οι οποίες αποσκοπούν στην απομείωση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων.  Η σιωπή και η παθητική στάση στην επικείμενη απορρόφηση των εγχώριων ενόπλων δυνάμεων από τον ευρωστρατό. 
Όλα  αυτά  και  άλλα  πολλά  είναι συμπεριφορές που αποδεικνύουν περίτρανα ότι πρόκειται για ένα σώμα δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς εθνική ταυτότητα και εθνική συνείδηση.



Απήγαγαν τους έλληνες στρατιώτες για να μας εκβιάσουν
Όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, δεν πέρασαν τα σύνορα αλλά τους απήγαγαν οι Τούρκοι από ελληνικό έδαφος!
«Οι Τούρκοι μπήκαν και τους βούτηξαν. Έγινε απαγωγή. Θεωρείται πάνω βέβαιο ότι απήχθησαν. Μπήκαν σε ελληνικό έδαφος, τους την είχαν «στήσει», παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους. Αυτοί ήταν ανυποψίαστοι, το έκαναν για πολλές ημέρες, τους είχαν επισημάνει, τους είχαν φωτογραφίσει και πήγαν και τους απήγαγαν εκ του ασφαλούς» είπε μιλώντας στο κανάλι «Ε».
«Ήταν απαγωγή και έγινε με σκοπό την ανταλλαγή. Η ανταλλαγή θα προκύψει, δεν θα το πουν αμέσως, θα ταλαιπωρούν την Ελλάδα επί μήνες και στο τέλος θα προκύψει η ανταλλαγή μάλλον σαν πρόταση δική μας, έτσι θα το πάνε οι Τούρκοι» συμπλήρωσε.
Αλβανικά ΜΜΕ: «Το ελληνικό ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ στέλνει αλβανικής καταγωγής στρατιώτες για σφαγή με τους Τούρκους στον Έβρο. Το 40 τοις εκατό των στρατιωτών που βρίσκονται στην περιοχή του Έβρου ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι μόνο αγόρια από αλβανικές οικογένειες που έχουν μεταναστεύσει στην Ελλάδα χώρα χρόνια πριν».
Δίνουν στους λαθρομετανάστες την ελληνική ιθαγένεια
Δύο βασικές αλλαγές που απλοποιούν τη διαδικασία απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας και μειώνουν το χρόνο απόδοσης της ιθαγένειας, καθώς, ενώ ο νόμος προβλέπει αυτό να γίνεται μέσα σε ένα έτος από την υποβολή της αίτησης, στην πράξη η αναμονή κατά μέσο όρο είναι από 2 έως 4 χρόνια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που φτάνει και τα 6 χρόνια, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Ιθαγένειας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης.
Επιπλέον, όπως είπαν, υπάρχει η πρόθεση, σε βάθος χρόνου, για πλήρη ψηφιοποίηση των φακέλων των υποψηφίων. Όλα αυτά θα αποτυπωθούν σε νομοχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.
-Η πρώτη αλλαγή αφορά την διαδικασία του τεστ γνώσεων. Συγκεκριμένα, εντός του έτους θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο «τράπεζα» 300 ερωτήσεων-απαντήσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας, από τις οποίες θα επιλέγονται τυχαία με ηλεκτρονικό τρόπο την ημέρα των εξετάσεων οι 30 ερωτήσεις, με τους υποψήφιους να πρέπει να επιλέξουν τις 20 και να απαντήσουν σωστά σε όλες.
-Η δεύτερη έχει να κάνει με τους 250.000 αλλοδαπούς οι οποίοι έχουν 12 χρόνια νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα, με «μια νέα  διάταξη που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες ή μέσα σε μια, δύο εβδομάδες, θα μπορούν να αιτηθούν την ιθαγένειά τους.
Επίσης ειδικές ρυθμίσεις θα υπάρχουν για πιο εύκολη απόκτηση ιθαγένειας για τους Ρομά, αλλοδαπούς άνω των 65 ετών και ΑΜΕΑ.
33.718 απέκτησαν ελληνική ιθαγένεια το 2017
Τέλος, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα «Ιθαγένεια», το 2017 απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια 33.718 πολίτες, εκ των οποίων οι 24.785 (οι 22.820, ποσοστό 92,07% αφορά πρώην Αλβανούς) λόγω γέννησης ή φοίτησης στη χώρα μας, με βάση τον νόμο 4332/15.
Την ιθαγένεια μέσω πολιτογράφησης απέκτησαν το ίδιο έτος 3.676 ομογενείς (οι 3.426 ή το 93,20% εξ αυτών προερχόμενοι από την Αλβανία) και 3.483 αλλογενείς (από την Αλβανία οι 2.117 ή ποσοστό 60,78%). Επιπλέον, απορρίφθηκαν 1.480 αιτήματα και ανακλήθηκαν θετικές αποφάσεις σε 46 περιπτώσεις.
Αποδεκτά σε ποσοστό 98,91% γίνονται τα αιτήματα για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας λόγω γέννησης/φοίτησης στην Ελλάδα, κατά 96,68% για πολιτογράφηση ομογενών, κατά 74,30% για πολιτογράφηση αλλογενών και κατά 80,44% οι λοιπές κατηγορίες.

 




ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...