Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

«ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ». ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΡΑ.

ΜΕ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΤΟΥ  ΣΤΟ   Facebook  Ο  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΥΓΕΙΑΣ  ΠΑΥΛΟΣ  ΠΟΛΑΚΗΣ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ,  (ΣΑΝ  ΔΕΙΓΜΑ  ΕΣΧΑΤΗΣ  ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ),  ΟΤΙ  ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΠΗΓΑΝ  «ΟΙ  ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ  ΜΕ  ΤΟ  ΑΡΧΑΙΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΠΝΕΥΜΑ»  !




«To αρχαίο ελληνικό πνεύμα μπορεί να βοηθήσει σήμερα τον άνθρωπο να υπερασπισθεί τον πολιτισμό μας που κινδυνεύει» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σήμερα  (28.08.2016),   σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος».  «Το αρχαίο ελληνικό πνεύμα ουσιαστικώς δημιούργησε τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό, διότι ήταν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα που μετέτρεψε σταδιακά την πληροφορία σε γνώση και την γνώση σε σοφία, άρα δημιούργησε την επιστήμη. Απάλλαξε τον άνθρωπο από το μύθο, 'ξεμάγεψε' την σκέψη του, τον απελευθέρωσε από δόγματα και του έμαθε την σχετικότητα και την αμφισβήτηση κάθε επιστημονικής ανακάλυψης. Με άλλες λέξεις, του άνοιξε το δρόμο της σύγχρονης δημιουργίας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.     

        

16.05.2016.   Τις θερμές ευχαριστίες της ελληνικής Πολιτείας για το έργο της «Διεθνούς Ένωσης των Φίλων του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνος», το οποίο συνίσταται στη διεθνή προβολή, στην διαφύλαξη, συντήρηση και αποκατάσταση του μοναδικού αυτού Μνημείου του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση παρουσίασης της «Διεθνούς Ένωσης των Φίλων του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνος», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο.  Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η εκδήλωση αυτή συμπίπτει με τα 250 χρόνια από τότε, το 1765, που ο Γάλλος αρχιτέκτονας J. Bocher ταυτοποίησε τα ερείπια του ναού αυτού, με οδηγό τον Παυσανία, ενώ υπογράμμισε ότι η μοναδικότητά του, οδήγησε την UNESCO, το 1986, να συμπεριλάβει - και μάλιστα πρώτο από άλλα, ίσως πιο εμβληματικά Μνημεία - το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνος στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.





Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελληνικής σκέψης


Ο Ρίτσαρντ Λίβινγκστον στο περίφημο βιβλίο του «Το ελληνικό πνεύμα και η σημασία του για μας», που πρωτοεκδόθηκε στα 1912 και γνώρισε από τότε αλλεπάλληλες επανεκδόσεις, αλλά και ο Αντρέ Μπονάρ στο τρίτομο έργο του για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, που πρωτοεκδόθηκε στα 1957-59, συμφωνούν ότι τα κύρια γνωρίσματα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος ήταν:


Η φιλοκαλία, δηλαδή η αγάπη για το ωραίο.
Το μέτρον.
Η ευθύτητα και η παρρησία.
Ο ανθρωπισμός.
Η αγάπη της ελευθερίας.


  
 ΣΤΗΝ  ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ  ΤΗΣ  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ




ΣΤΗΝ  ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ  ΤΗΣ  ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ




Με σύνθημα "Η Μακεδονία είναι Ελληνική", χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν σήμερα,  21  Ιανουαρίου  2018,  στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Πάνω  από 5.000 Έλληνες συγκεντρώθηκαν στις 13.00 στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια με πορεία κινήθηκαν στο ελληνικό προξενείο. Εκεί φώναξαν συνθήματα για την Μακεδονία ενώ έψαλλαν και τον εθνικό ύμνο.

  
 ΣΤΟ  ΛΟΝΔΙΝΟ  ΚΑΙ  ΣΤΟ  ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ  ΤΗΣ  ΑΓΓΛΙΑΣ



Συλλαλητήρια   για  την  Μακεδονία  πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής  21  Ιανουαρίου  2018  στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ.

Στο Λονδίνο το συλλαλητήριο διεξήχθη από απλούς πολίτες. Συγκεντρώθηκαν περίπου 500 άτομα με σημαίες, απήγγειλαν τον εθνικό ύμνο και τραγούδησαν τραγούδια για τη Μακεδονία, είπαν συνθήματα και αποχώρησαν ειρηνικά, υπό βροχή.

Η συγκέντρωση στο Λονδίνο διοργανώθηκε από τον Μιχάλη Αράπη, Νομικό και Αντιπρόεδρο της Ελληνορθοδόξου Κοινότητας Κάρντιφ και Νοτίου Ουαλίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Ηνωμένου Βασιλείου και την Πρόεδρο του Δρα. Κική Σονίδου.

Στο Μάντσεστερ οργανώθηκε από μια ανεξάρτητη κίνηση μελών της ελληνικής κοινότητας. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών φορέων.  «Σκοπός των συγκεντρώσεων είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας ώστε απο το Ηνωμένο Βασίλειο να ακουστεί σε ολη την Οικουμένη ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα και μόνο Ελληνική! Η ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας δεν παραχωρούνται ούτε είναι διαπραγματεύσιμα!» δήλωσαν οι διοργανωτές.





Ο  ΛΑΪΚΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ  ΚΑΡΡΑΣ  ΣΤΟ  ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΤΟΥ.


Ο Βασίλης Καρράς τραγουδά το “Μακεδονία Ξακουστή” και  αποθεώνεται  τα ξημερώματα της Κυριακής,  21  Ιανουαρίου  2018,  λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο στον Λευκό Πύργο, στο  νυχτερινό  κέντρο  Stage Live.


   
ΤΙ  ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Κλείσανε τα μοναδικά κρατικά διόδια στα Μάλγαρα
Θεσσαλονίκης,  με εντολή από το υπουργείο συγκοινωνιών
για να εμποδίσουν την διέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο.                                                                                                       

    2000 και λεωφορεία από  την  Νότιο Ελλάδα και όχι μόνο τους κρατήσανε στο χωριό  Καλοχώρι   (το  Καλοχώρι  μέχρι  τον  Λευκό Πύργο  απέχει  πάνω  από  10  χιλιόμετρα) και  από εκεί τους επέτρεψαν να έρθουν με τα πόδια μέχρι στο συλλαλητήριο  (άνθρωποι κάθε ηλικίας: ηλικιωμένοι, νέοι, οικογενειάρχες, μικροί, μεγάλοι, ΑμΕΑ).
Ρίξανε εσκεμμένα τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας.
Δεν λειτουργούσε κανένα δίκτυο.
Δεν λειτουργούσε σχεδόν  κανένα  κινητό. 
Δεν  επέτρεψαν  να  γίνουν κοινοποιήσεις και αναρτήσεις!                                                                                                                    
ΤΑ  ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ  ΤΩΝ  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ.      
         Τα κανάλια,  και  τα κρατικά,  που τα πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες, δεν δείξανε ούτε ένα  ζωντανό  πλάνο.                                                                        
Εσωτερικό μποϊκοτάζ  στους  πολίτες  του,  από  το  ίδιο  το Ελληνικό κράτος.                                                               
ΕΡΤ 1:    Το αλάτι  της  γης   
ΕΡΤ 2:    Καλλιτεχνικό πατινάζ  
ΕΡΤ3:    Ποδοσφαιρικός αγώνας    
Μega:   Κατά  λάθος μπαμπάς   
Αντ1:    Θα βρεις το δάσκαλο σου       
Αlpha:   Μια κυρία στα μπουζούκια                      
Star:      Traction    

Σκάι:     9 μήνες

 
                                                                                     
 Την ίδια ώρα που η Θεσσαλονίκη  βούλιαζε με περισσότερο από 1.000.000 κόσμο στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο μετά το 1992. 
 Για την Μακεδονία ! 
 Για την Μακεδονία μας, την μία την Ελληνική! 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ:  
      ΜΠΟΡΕΙΤΕ  ΝΑ   ΜΑΣ  ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ.  
      ΔΕΝ  ΘΑ  ΜΑΣ  ΦΙΜΩΣΕΤΕ  ΠΟΤΕ.




ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...