Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΧΘΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Η  ΤΟΥΡΚΙΑ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ  ΔΙΚΑ  ΤΗΣ  ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. 
5.000  ΤΟΥΡΚΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ  ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ  ΣΤΗΝ  ΘΡΑΚΗ.  ΘΑ  ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ  ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ  ΤΟΥΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ  ΜΑΣ. 
Αντικειμενικοί  στόχοι των ακραίων μουσουλμανικών κύκλων η προσβολή των  νευραλγικών τμημάτων του Ελληνικού  οδικού δικτύου και  των επικοινωνιών. Η Τουρκία προσανατολίζεται στην αποστολή στρατευμάτων εντός ελληνικού εδάφους για «προστασία» του «τουρκικού» πληθυσμού, ενώ η τουρκική προπαγάνδα θα επικεντρωθεί στην «επαναστατική τάση» των  "καταπιεζόμενων  μουσουλμάνων".
       Το νέο  τουρκικό υποβρύχιο ονομάζεται  TS1700, (πρόγραμμα MIlDEN) και  όπως παρουσιάστηκε στην έκθεση IDEF 2017 θα έχει μήκος 60,14 μέτρα διάμετρο 6,5 μέτρα και εκτόπισμα 1.740 τόνους.  Θα έχει πλήρωμα μόλις 25 ατόμων γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό ποσοστό αυτοματισμού  και θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 6 βατραχανθρώπους. Το  TS1700 θα διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες εκ των οποίων οι 4 θα έχουν την ικανότητα να εκτοξεύσουν πυραύλους, ενώ συνολικά το υποβρύχιο θα μπορεί να μεταφέρει 16 τορπίλες και πυραύλους.  



       Η  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΧΘΕΣ  ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ  ΣΤΟ  ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
Από το Ακρωτήριο  Κανάβεραλ των ΗΠΑ, θα εκτοξευθεί σήμερα ο πρώτος βουλγαρικός ιδιωτικός  δορυφόρος BulgкrікЅкt-1, της εταιρίας Bulѕкtсаm. Μέχρι σήμερα βρίσκεται σε  τροχιά ο δορυφόρος Іntоrсаѕmаѕ-Bulgкrік-1300, ο οποίος εκτοξεύτηκε  το 1981 αλλά έχει σταματήσει να λειτουργεί. Ο BulgкrікЅкt-1 θα τεθεί σε τροχιά σε  απόσταση 36 χλμ από την επιφάνεια της  γης και θα καλύπτει τη Βαλκανική Χερσόνησο και τμήμα της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Το  πρόγραμμα θα στοιχήσει 235 εκ. δολάρια και αναμένεται ότι θα λειτουργήσει  για  περίπου 20 χρόνια.

Το 1981 τιμήθηκε  η 1300η επέτειος  της Βουλγαρίας. Το γεγονός αυτό έδωσε  στην  Βουλγαρία ισχυρή  ώθηση σε μεγάλα τεχνικά σχέδια – από τον σχεδιασμό επαγγελματικού και  επιστημονικού εξοπλισμού έως τη δημιουργία νέου οικιακού εξοπλισμού.  
   
    




Στις 7 Αυγούστου του 1981  εκτοξεύτηκε  ο  πρώτος  Βουλγαρικός  δορυφόρος «Ίντερκοσμος 22» ή «Βουλγαρία 1300» όπως επίσης ονομάζονταν. Σχεδιάστηκε  να λειτουργεί σε υψόμετρο 825-906 χλμ. και είχε βάρος ενάμισι τόνο. Σχεδιάστηκε  στη Βουλγαρία βάσει των σοβιετικών δορυφόρων «Μετεόρ». Όλα τα επιστημονικά  εργαλεία στο δορυφόρο ήταν βουλγαρικές μελέτες. Προορίζονταν για επιστημονικές  έρευνες στο Διάστημα,  μελέτες ακτινοβολιών, φορτισμένων σωματιδίων, διαστημικού  πλάσματος  και χημικών διαδικασιών. Έχει  δύο ηλιακά πάνελ για την τροφοδότηση των συσκευών, το κάθε ένα από τα οποία με  2 kW ισχύ. Ο δορυφόρος είναι αποτέλεσμα της επιστημονικής και  τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Βουλγαρίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.  Θεωρούνταν ότι κάηκε, αλλά πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι ακόμα είναι σε τροχιά γύρω  από τη Γη.
 

     Το 1960 παράγεται και το πρώτο βουλγαρικό αυτοκίνητο «Βαlkαn 1200».
 


Έτοιμος για εκτόξευση στο διάστημα είναι ο πρώτος βουλγαρικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος BulgariaSat-1. Τον πύραυλο θα θέσει σε τροχιά ένας μεταχειρισμένος" (επαναχρησιμοποιημένος) πύραυλος Falcon 9 (Γεράκι) της ιδιωτικής αμερικανικής διαστημικής εταιρείας Space X του Ellon Musk.
Η εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, αλλά η Space X ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια ολιγοήμερη καθυστέρηση τουλάχιστον έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου, λόγω τεχνικού προβλήματος.
Ο βουλγαρικός δορυφόρος, βάρους περίπου τεσσάρων τόνων, κατασκευάσθηκε από την εταιρεία Space Systems Loral (SSL) με έδρα την Καλιφόρνια. Θα παρέχει σταθερές και ευρυζωνικές υπηρεσίες δορυφορικών τηλεπικοινωνιών και εκπομπής τηλεοπτικών προγραμμάτων απευθείας στους καταναλωτές (Direct-to-Home Television-DTH), με προγραμματισμένη διάρκεια ζωής 15 ετών.
Περίπου η μισή χωρητικότητα (46%) του δορυφόρου θα χρησιμοποιηθεί από τη βουλγαρική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Bulsatcom (μητρική της Bulgaria Sat) στη Βουλγαρία και στη Σερβία. Η υπόλοιπη χωρητικότητα του δορυφόρου θα αξιοποιηθεί για δορυφορική εξυπηρέτηση των υπολοίπων Βαλκανίων, άλλων περιοχών της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής.
Η χρηματοδότηση του κόστους της κατασκευής και εκτόξευσης του δορυφόρου -περίπου 250 εκατ. δολάρια- έγινε με τη στήριξη της κρατικής Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών (Export-Import Bank) των ΗΠΑ. 
«Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εταίρους μας στις ΗΠΑ, επειδή χωρίς αυτούς θα ήταν απολύτως αδύνατο να τα καταφέρουμε. Το διάστημα διαφέρει από κάθε τι άλλο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bulgaria Sat Maxim Zayakov.
Η χρησιμοποίηση επαναχρησιμοποιημένου και όχι καινούριου πυραύλου Falcon της Space X ενέχει έναν κάπως αυξημένο κίνδυνο, αλλά ο Zayakov δήλωσε, σύμφωνα με το Space.com, ότι «έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην απόδοσή του». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, όταν τεθεί σε λειτουργία, ο βουλγαρικός δορυφόρος θα δημιουργεί έσοδα 24 έως 25 εκατ. δολ. κάθε χρόνο. 
H Bulsatcom εδρεύει στη Σόφια, απασχολεί περίπου 2.000 εργαζομένους και εξυπηρετεί σχεδόν ένα εκατομμύρια νοικοκυριά ως πάροχος επικοινωνιών, διαδικτύου και τηλεόρασης. Χάρη στο δορυφόρο, αναμένει να διπλασιάσει την πελατειακή βάση της μέσα σε μια πενταετία.
 Η  ΤΟΥΡΚΙΑ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ  ΔΙΚΑ  ΤΗΣ  ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ.

 Η τουρκική στρατιωτική βιομηχανία βρίσκεται σε μια εκρηκτική  ανάπτυξη παρουσιάζοντας το νέο της υποβρύχιο που αποτελεί μια τουρκική έκδοση τν ελληνικών T-214.  
Το νέο  τουρκικό  υποβρύχιο ονομάζεται  TS1700, (πρόγραμμα MIlDEN) και  όπως παρουσιάστηκε στην έκθεση IDEF 2017 θα έχει μήκος 60,14 μέτρα διάμετρο 6,5 μέτρα και εκτόπισμα 1.740 τόνους. 
Θα έχει πλήρωμα μόλις 25 ατόμων γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό ποσοστό αυτοματισμού  και θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 6 βατραχανθρώπους.
Το  TS1700 θα διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες εκ των οποίων οι 4 θα έχουν την ικανότητα να εκτοξεύσουν πυραύλους, ενώ συνολικά το υποβρύχιο θα μπορεί να μεταφέρει 16 τορπίλες και πυραύλους.
Αναμενόμενο είναι ότι θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα αναερόβιας πρόωσης συνολικής ισχύος 3MW (κατά πάσα πιθανότητα τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής) και δύο γεννήτριες diesel των 1,000kW.
Τόσο ο κινητήρας όσο και οι γεννήτριες θα  είναι εγκατεστημένες σε ειδική βάση  που θα μπορεί να αντέχει σε κραδασμούς και υποβρύχιες εκρήξεις. Το συγκεκριμέρνο χαρακτηριστικό το έχουν παντως και τα ελληνικά Τ-214.
Οι προδιαγραφές του σκάφους είναι  μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 20 κόμβοι και αυτονομία 90 ημερών.
Το υποβρύχιο TS1700 θα διαθέτει τουρκικής κατασκευής ραντάρ LPI, τουρκικής κατασκευής σύστημα Διαχείρισης Μάχης,  sonar, σύστημα αντιμέτρων τορπιλών τουρκικής κατασκευής, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου τουρκικής κατασκευής και περισκόπια έρευνας και επίθεσης.

  ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ  ΤΟΥΡΚΙΚΑ  ΠΥΡΟΒΟΛΑ
Παράλληλα στο πλαίσιο της στρατιωτικής έκθεσης IDEF 2017 η Aselsan παρουσίασε το νέο πυκνωτικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο (EM Railgun) Tufan.
Το πολυαναμενώμενο  οπλικό σύστημα παρουσιάστηκε με πλήρη επισημότητα στην έκθεση όπου επιδείχτηκαν επίσης και τα πυρομαχικά που θα χρησιμοποιεί το νέο πυροβόλο.
Το Η/Μ πυροβόλο, που θα αλλάξει άρδην την επιχειρησιακή κατάσταση στο Αιγαίο,  είναι ιδιαίτερα συμπαγές μικρό σε μέγεθος και όγκο και μπορεί να εγκατασταθεί εκτός από φρεγάτες ακόμη και σε μικρού εκτοπίσματος πλοία όπως πυραυλάκατους.
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές το μυστικό πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου οπλικού συστήματος ξεκίνησε από την Aselsan το 2014 και οι πρώτες επιτυχημένες δοκιμές του Tufan πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 26 και 29 Δεκεμβρίου του 2016.
Το πυκνωτικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο Tufan προορίζεται για την αντιμετώπιση απειλών επιφανείας αλλά και αέρος και έχει εμβέλεια 30 χλμ και ταχύτητα εξόδου κάνης 2.000-2.500 χλμ το δευτερόλεπτο. 
Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ίδια εταιρεία η Aselsan παρουσίασε ακόμη ένα «εξωτικό» όπλο με τη χρήση λέιζερ.
Πρόκειται για το LAZER SAVUNMA SISTEMI (LSS), το σύστημα εντοπισμού, παρακολούθησης, εγκλωβισμού και καταστροφής mini UAV και  USV το οποίο χρησιμοποιεί μια φονική δέσμη λέιερ  για την καταστροφή μικρών αεροχημάτων που ίπτανται σε χαμηλό σχετικά ύψος.
Το σύστημα μπορεί να εντοπίσει και να καταστρέψει τους στόχους είτε αυτόματα είτε με παρέμβαση του χρήστη. Οι πρώτες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα με επιτυχία και αναμένονται οι αποφάσεις για την περεταίρω πορεία του προγράμματος.
Σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στη συνέχεια η Aselsan θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός ακόμη μεγαλύτερου όπλου λέιζερ για χρήση κατά μικρών σκαφών επιφανείας από τα πλοία του τουρκικού Ναυτικού.

Τουρκία: «Θα βυθίσουμε τον ελληνικό υποβρύχιο στόλο με τους «φονιάδες» Τ-129 ATAK-D» – Παραλαμβάνει και νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου


Ετοιμάζεται η ναυτική έκδοση του επιθετικού τουρκικού  ελικοπτέρου  T- 129 ΑΤΑΚ, το οποίο θα είναι αποτέλεσμα προσπάθειας της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, για ένα ελικόπτερο επιθετικό σε διαμόρφωση ναυτικού αγώνα ειδικά στο Αιγαίο .

 

Στο ελικόπτερο Τ-129 ΑΤΑΚ έχει ενσωματωθεί όλη η σύγχρονη τουρκική αεροπορική τεχνογνωσία και τα νέα τουρκικά οπλικά συστήματα πάνω στην  άτρακτο του ελικοπτέρου Agusta Westland A129.
Μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ελικοπτέρου που έχει πλήρωμα δυο πιλότους  είναι τα εξής: Ταχύτητα πτήσης 269 km/h (145 κόμβοι), ακτίνα δράσης 561 χιλιόμετρα ή 3 ώρες πτήσης με κανονική δεξαμενή καυσίμων.
Τα οπλικά συστήματα που φέρει η συμβατική έκδοση του  Τ129 ΑΤΑΚ είναι:
2X4 πύραυλοι UMTAS ATGM οι οποίοι είναι αντιαρματικοί πύραυλοι μακρού βεληνεκούς και κατασκευάζονται από την Roketsan. Οι πύραυλοι UMTAS ATGM (Anti Tank Guided Missile) είναι αυτόνομα κατευθυνόμενοι πύραυλοι με μέγιστο βεληνεκές 8.000 μέτρα.
4Χ19  πύραυλοι 70 χιλιοστών (2,75 ιντσών) και 4Χ4 κατευθυνόμενοι πύραυλοι κατά προσωπικού των 70 χιλιοστών CIRIT της Roketsan. Ο πύραυλος CIRIT κατευθύνεται στο στόχο με laser, και έχει βεληνεκές 8.000 μέτρα . 4Χ2 πύραυλοι αέρος-αέρος ATAS Stinger (γνωστοί και ως AIM-92 Stinger).
 
Ειδικός σχεδιασμός σχήματος  ελικοπτέρου  για ναυτικές επιχειρήσεις .
-Δυνατότητα προσγείωσης οπουδήποτε ακόμα και σε βραχονησίδες αλλά και σε πολεμικά  πλοία .
-Τέσσερις νέοι  ρότορες (πίσω).
-Ενίσχυση των δυνατοτήτων συστημάτων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου .
-Ειδικό ενσωματωμένο  σόναρ
-Ανιχνευτές ραντάρ
-Έξι ραντάρ
Τορπίλες 
Θα έχουμε δηλαδή την δυνατότητα εξοπλισμού του ελικοπτέρου με πυραύλους  cruise και τορπίλης , βοηθητικής δεξαμενής καυσίμου και εκτοξευτή πυραύλων ειδικά για υποβρύχια .
 


        5.000  ΤΟΥΡΚΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ  ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ  ΣΤΗΝ  ΘΡΑΚΗ.  ΘΑ  ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ  ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ  ΤΟΥΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ  ΜΑΣ. 
Η  συνεχής παρουσία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών μέσω του προξενείου της Κομοτηνής που επιβεβαιώθηκε και φέτος κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού, έχει αφήσει την περιοχή της  Θράκης στο έλεος των Τούρκων.  Η  "ελληνική'  κυβέρνηση  του  ανεπάγγελτου  Τσίπρα  και  του  γυναικολόγου  Μουζάλα  περί  άλλων  τυρβάζει.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 5.000 άτομα είναι έτοιμα και διατεθειμένα να ανταποκριθούν στο «κάλεσμα» της Άγκυρας για αποσταθεροποίηση της περιοχής όποτε ο Ερντογάν το κρίνει σκόπιμο.
Ο  Ερντογάν "πιέζει" με  έξυπνο  τρόπ  τη Δύση για παροχή «ανταλλαγμάτων» σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης των Κούρδων στην Ανατολία. Ειδικά μετά τα γεγονότα στο Κατάρ, ο Ερντογάν έχει δώσει άλλη μία ευκαιρία στην Μέση Ανατολή -μετά την παταγώδη αποτυχία στη Συρία- αν και τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η Τουρκία πηγαίνει για άλλη μία ήττα σε διπλωματικό επίπεδο.
Αναφορικά με τον οπλισμό των «αντιφρονούντων», μουσουλμάνων  της  Θράκης  και  των  εισαγόμενων  από  τον  Τσίπρα  μουσουλμάνων  των  Αθηνών,  τα δεδομένα δεν αποκλίνουν από τα παραδοσιακά στοιχεία του ανταρτοπολέμου: αποθήκευση σε κρύπτες, ελαφρύς οπλισμός κατά πλειοψηφία χωρίς να αποκλείεται η κατοχή βαρέων όπλων και αντιαρματικών. Η εκπαίδευση και η οργάνωσή των μελλοντικών μουσουλμάνων  ανταρτών  στην  Αθήνα,  την  Θεσσαλονίκη  και  την  Θράκη  έχει αρχίσει εδώ και χρόνια,τόσο με τη βοήθεια των στελεχών του τουρκικού προξενείου όσο και «κεκαλυμμένων» στελεχών των Τουρκικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, που για εμπορικούς, προσωπικούς ή τουριστικούς λόγους επισκέπτονται την περιοχή.
Αντικειμενικοί στόχοι των ακραίων μουσουλμανικών κύκλων κατά πάσα πιθανότητα η προσβολή νευραλγικών τμημάτων του οδικού δικτύου, των επικοινωνιών, ενώ ως κεντρικός πυρήνας θα χρησιμοποιηθούν τα χωριά και οι κωμοπόλεις της περιοχής με αυξημένο -αν όχι και πλειοψηφούντα- μουσουλμανικό πληθυσμό. Στην καλύτερη των περιπτώσεων η Τουρκία προσανατολίζεται στην αποστολή στρατευμάτων εντός ελληνικού εδάφους για «προστασία» του «τουρκικού» πληθυσμού, ενώ η τουρκική προπαγάνδα θα επικεντρωθεί στην «επαναστατική τάση» των μειονοτικών εναντίον της Ελλάδας που «καταπιέζει εδώ και χρόνια την μειονότητα». Με άλλα λόγια, το σχέδιο της Άγκυρας δεν έχει αλλάξει: ο βασικός κορμός βασίζεται στην εισβολή της Κύπρου το 1974 με ορισμένα πολιτικά και στρατιωτικά δεδομένα, ωστόσο, να ποικίλλουν και να διαφοροποιούνται.
Ο  Τσίπρας,  ο  Μουζάλας  και  το  κομμουνιστικό  ΣΥΡΙΖΑ  οργανώνονται  καλά  για  να  παραδώσουν  προς  σφαγή  και  υποδούλωση  τον  Ελληνικό  λαό.-

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


 

 

        
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...