Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΑΙΑΚΟΣ…Ο γενάρχης των ελλήνων αρίστων και πρόγονος της Ολυμπιάδος και του Αλέξανδρου

Κάθε έθνος έχει την αριστοκρατική γραμμή αίματός του. Το ελληνικό έθνος έχει την αριστοκρατική γραμμή αίματος να ξεκινά απο τον ΑΙΑΚΟ.
Συνέχεια απο

Τα επιστύλια της Αμφίπολης και όσα δεν τολμούν να πουν, η αρχή των ιστορικών αναλύσεων

Ο Αιακός ήταν υιός του Δια και της κόρης το Ασωπού Αίγινας.
Aegina
Νόμισμα της Χελώνης ή Αίγινας
Θεωρείτο ο δικαιότερος των ανθρώπων για αυτό και είναι και ένας απο τους τρείς κριτές του Άδη.
Ο Αιακός ήταν βασιλεύς της νήσου Χελώνης ή Αίγινας…όμως επειδή ήταν υιός του Δία προξένησε το μίσος της Ηρας, που σε συνεργασία με τον Απόλλωνα,  ετεροθαλή αδερφό του Αιακού, που επίσης τον μισούσε, έστειλε φίδια και σκορπιούς στην Αίγινα τα οποία εξόντωσαν κάθε είδος ζωής και όλους τους κατοίκους.
Ο Αιακός απέμεινε μόνος να κλαίει και να χτυπιέται φωνάζοντας τον Δια τον πατέρα του, όμως ο Δίας δεν τον άκουγε και ο Αιακός αναγκάστηκε να πάει στην ΔΩΔΩΝΗ, το αγαπημένο μέρος του Δία όπου βρισκόταν και το αρχαιότερο ελληνικό μαντείο, αρχαιότερο απο αυτό των Δελφών….
Εκεί έκατσε στην ρίζα της Ιεράς Δρυός και κλαίγοντας παρακαλούσε τον πατέρα του να εμφανιστεί…όπερ και εγένετο…
Oracle-of-Dodona
η ΙΕΡΑ ΔΡΥΣ
Ο Δίας για να τον παρηγορήσει μεταμόρφωσε τα μυρμήγκια της ρίζας της Ιεράς Δρυός (Μυρμηδόνες) σε ανθρώπους…και επειδή τα μυρμήγκια αυτά ήταν και πολεμιστές, δημιουργήθηκε η φυλή των Μυρμιδόνων…
1470
Η Δημιουργία των Μυρμιδόνων

myrmidons
Πολεμιστές Μυρμιδόνες, όπως τους φαντάστηκε το Χόλυγουντ
Αυτούς πήρε ο Αιακός και γύρισε στην Αίγινα….Αλλά ας δούμε πως συνεχίζεται η Ιστορία
Ο Αιακός ήταν σύζυγος της Ενδηΐδας (κόρης του Χείρωνα ή του Σκίρωνα). Με την Ενδηίδα έκαναν τον Πηλέα και τον Τελαμώνα. Ενώ, από τη δεύτερη γυναίκα του, την Νηρηίδα Ψαμάθη απέκτησε τον Φώκο. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Φώκος ήταν καλύτερος από τον αδελφό του Τελαμώνα σε όλα τα αθλήματα και όταν ο Τελαμώνας σκότωσε κατά λάθος τον Φώκο, στην εξάσκησή του στην δισκοβολία, οι κάτοικοι της Αίγινας νόμιζαν ότι το έκανε από φθόνο. Ο Τελαμώνας είπε με ειλικρίνεια τι πραγματικά έγινε αλλά οι συμπολίτες του δεν τον πίστεψαν.
Ο πατέρας του, που τον αγαπούσε πάρα πολύ, εξόρισε και τους δύο γιους του από την Αίγινα προς κατευνασμό των δύσπιστων πολιτών της.
Έτσι ο Πηλέας κατέφυγε στη Φθία μαζί με πολλούς από τους Μυρμιδόνες και ίδρυσε το κράτος των Μυρμιδόνων, ενώ ο Τελαμώνας πήγε στη Σαλαμίνα, όπου και έγινε βασιλέας.
Γιός του Πηλέα ήταν ο Αχιλλέας, ενώ γιός του Τελαμώνα ο Αίας ο Τελαμώνιος το κάστρο των Αχαιών.
Ας δούμε όμως τι συνέβη με τον Απόλλωνα… Ο Απόλλων, επειδή συνωμότησε με τον Ποσειδώνα για να ανατρέψει τον Δία, εξορίστηκε στην Τροία και ανέλαβε την υποχρέωση να χτίσει τα τείχη της…. Έτσι τα τείχη της ήταν άπαρτα αφού είχαν φτιαχτεί απο Θεό….και η πόλη απόρθητη. Ο μόνος που θα μπορούσε να το ανατρέψει αυτό ήταν κάποιος τον οποίο ο Απόλλων θα είχε αδικήσει διότι ακόμα και οι Θεοί υπακούαν τον νόμο της ανταπόδωσης και της Νέμεσης…
Achilles

Αυτός που ο Απόλλων είχε αδικήσει ήταν ένας, ο Αιακός…. Έτσι μόνον ένας στρατός με τον Αιακό ή κάποιον απόγονό του, θα μπορούσε να εκπορθήσει τα τείχη της Τροίας, για αυτό και όλη αυτή η αναγκαιότης με τον στρατό των Αχαιών να είναι και ο Αχιλλέας ή ο Αίας ο Τελαμώνιος…
LR-00-000398-1300x700
Όταν και οι δύο σκοτώθηκαν, ο Οδυσσεύς αναγκάστηκε να αναζητήσει στην Σκύρο τον γιό του Αχιλλέα τον Νεοπτόλεμο…ο οποίος και μπήκε πρώτος στον Δούρειο Ίππο και έτσι έπεσε η Τροία….
Ο Νεοπτόλεμος με την σειρά του, κατά την επιστροφή χάρη σε χρησμό που πήρε, έφτασε στο μέρος απο όπου ξεκίνησαν οι Μυρμιδόνες…την Ήπειρο…
27_mouseio
Ο Αλέξανδρος ως Αχιλλέας. Γυάλινος δακτυλιόλιθος, 1ος αι. π.Χ. Νάπολη Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Οι γηγενείς Χάονες, αυτόν και τον στρατό του, τους ονόμασαν Μολοσσούς, παράγωγο της προστακτικής της λέξεως βλώσκω που θα πεί έρχομαι…ΜΟΛΩΝ= ΕΛΑ, ΑΥΤΟΜΟΛΟΣ ….αυτός που ήρθε με την θέλησή του κλικ ΕΔΩ.
Δηλαδή Μολοσσοί ήταν αυτοί που ήλθαν στην Ήπειρο απο αλλού… Ο Νεοπτόλεμος είχε μαζί του ως γυναίκα και την Ανδρομάχη του Έκτωρος, για αυτό στα χωριά γύρω απο την Δωδώνη, αλλά και βορειότερα, εκεί που βρισκόταν η πόλη των Μολοσσών,  ΠΑΣΣΑΡΩΝ, το ποιο συχνό γυναικείο όνομα είναι Ανδρομάχη ,ή Ερμιόνη, αφού Ερμιόνη ήταν η κόρη της.
Απόγονος του Αιακού λοιπόν ήταν η Ολυμπιάδα η οποία και ήταν μέλος του ιερατείου της Δωδώνης το οποίο επαναλαμβάνουμε ότι ήταν σημαντικότερο των Δελφών και σκληροπυρηνικά ελληνικό. Οι απόγονοι του Αιακού ήταν οι Αιακίδες και οι Αιακίδες ήταν παραδοσιακά εχθροί με το μαντείο και το ιερατείο των Δελφών αφού είχαν προηγούμενα με τον Απόλλωνα…
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αλέξανδρος περνώντας απο τους Δελφούς ζήτησε χρησμό και η Πυθία αρνήθηκε…τότε την άρπαξε απο τα μαλλιά και την έσυρε στον τρίποδα. (ΕΔΩ)
image002(315)
Η ιστορία είναι απο αυτές που οι αρχαιολόγοι είτε δεν γνωρίζουν , είτε δεν συνδιάζουν τα γεγονότα, είτε γνωρίζουν και δεν θέλουν να την που….
Να τονιστεί ότι το μαντείο των Δελφών είχε ιδιαίτερα φιλοπερσική στάση, εν αντιθέσει με το της Δωδώνης, το οποίο όμως λόγω του δυσπροσέγγιστου της θέσης του, κρατούσε και μια χαμηλών τόνων θέση…
Να τονιστεί ότι οι επικεφαλής των αρίστων στην Αθήνα ήταν όλοι Αιακίδες, ο Μιλτιάδης , ο Κίμων και ο Φωκίων, ήταν όλοι εκ καταγωγής…Μυρμιδόνες, απο το αρχαιότερο αριστοκρατικό γένος των ελλήνων…..


Πηγή: diadrastiko: ΑΙΑΚΟΣ…Ο γενάρχης των ελλήνων αρίστων και πρόγονος της Ολυμπιάδος και του Αλέξανδρου http://diadrastiko.blogspot.com/2014/12/blog-post_274.html#ixzz3MHK2HrMe

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...