Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΝΥΜΦΑΙΟΝ MIEZAΣ - ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (Βίντεο)


Αφιέρωμα στον Ιερό Τόπο τών Νυμφών (Νυμφαίον), όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Αλέξανδρο και κάθε Αλέξανδρο...

ΝΥΜΦΑΙΟΝ MIEZAΣ - ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ. NYMPHAEUM OF MIEZA - ΤΗΕ SCHOOL OF ARISTOTELES ΙΝ MACEDONIA / GREECE.
Αποκλειστικές Φωτογραφίες.

«Φίλιππος μετεπέμψατο τῶν φιλοσόφων τὸν ἐνδοξότατον καὶ λογιώτατον Ἀριστοτέλην, καλὰ καὶ πρέποντα διδασκάλια τελέσας αὐτῷ... 
Σχολὴν μὲν οὖν αὐτοῖς καὶ διατριβὴν τὸ περὶ Μίεζαν Νυμφαῖον ἀπέδειξεν, ὅπου μέχρι νῦν Ἀριστοτέλους ἕδρας τε λιθίνας καὶ ὑποσκίους περιπάτους δεικνύουσιν. 
Ἔοικε δ Ἀλέξανδρος οὐ μόνον τὸν ἠθικὸν καὶ πολιτικὸν παραλαβεῖν λόγον, ἀλλὰ καὶ τῶν ἀποῤῥήτων καὶ βαθυτέρων διδασκαλιῶν, ἃς οἱ ἄνδρες ἰδίως ἀκροατικὰς καὶ ἐποπτικὰς προσαγορεύοντες οὐκ ἐξέφερον εἰς πολλούς, μετασχεῖν.»

(Πλούταρχος, Βίος Αλεξάνδρου, κεφ. 7)

Βιντεο-δημιουργία: ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ

Music: Armand Amar
Video-creation: HELIODROMION

http://heliodromion.blogspot.com/
http://www.heliodromion.gr/

2 σχόλια :

  1. Στον ιερόν αυτόν τόπο των Νυμφών, εκεί όπου η ομορφιά της οργιώδους βλάστησης και του νερού η εξαγνιστική ροή, δίνουν το έναυσμα στην ψυχή του επισκέπτη διά το μυστικό ταξίδι στον χρόνο, εκεί θα ιχνηλατήσει ο αναζητητής τα αόρατα αλλά ζωντανά ίχνη από την πορεία των δύο κολοσσών της Ιστορίας μας: Του Μεγίστου των Ελλήνων Αλεξάνδρου και του Γίγαντος της διανοήσεως Αριστοτέλους!
    Εύγε αγαπητή Ιφιγένεια, διά την ανάρτησή σου αυτή, η οποία δίδει το έναυσμα δι’ ένα ταξίδι του νου στην υπέροχη Ιστορία μας!

    ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ αγαπητέ μου Μεγιστία! Τα εύγε αξίζουν στον δημιουργό αυτού του υπέροχου βίντεο. Εύχομαι μόνο να έρχονται θεόσταλτες εμπνεύσεις ώστε να ικανοποιούν τα αισθητήρια του καθένα από εσάς.

      Με θλίβει υπέρμετρα το γεγονός ότι αυτός ο Ιερός τόπος ο οποίος έβγαλε Στρατηλάτες μέσα στον χρόνο, στον χώρο της Μακεδονίας, κατά κάποιον τρόπο έχει αντικατασταθεί από ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ύποπτων συμφερόντων το οποίο ουδεμία σχέση έχει όχι μόνο με την Κλασική Ελληνική Παιδεία, αλλά κατά τα φαινόμενα αντιτάσσεται σε αυτήν...

      Την Καλημέρα μου!

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...