Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

“Britamgate”: To σκάνδαλο που ίσως να ανατρέψει τα δεδομένα στη Συρία

Νέες αποκαλύψεις-σοκ για σχέδια επιχειρήσεων παραπλάνησης με χημικά όπλα στην συριακή ενδοχώρα, από βρετανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, με δράση στο Ιράκ και γραφεία στο Ντουμπάι. 

Ρωσικό Ίδρυμα Γεωστρατηγικών Ερευνών
Strategic Culture Foundation 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 

Στις 22 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά η είδηση για μια τεράστια διαρροή ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο. Η Britam, βρετανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, δέχθηκεκυβερνοεπίθεση από χάκερς, με

αποτέλεσμα να διαρρεύσει στο ευρύ κοινό μεγάλος αριθμός απόρρητων αρχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών της εταιρείας.
 Aυτά έγιναν τον Ιανουάριο. Σήμερα η υπόθεση αυτή έχει πάρει διαστάσεις σκανδάλου Watergate, με αποτέλεσμα αρκετοί να αναφέρονται σε αυτήν ως “Britamgate”, ειδικά μετά από ένα δημοσίευμα στο δημοφιλές ιστολόγιο του Alex JonesPrison Planet , στο οποίο αναρτήθηκαν κάποια από τα ευαίσθητα αυτά δεδομένα. 

Τι κρύβεται, όμως, πίσω από αυτή την υπόθεση διαρροής και γιατί κάποιοι την θεωρούν ικανή να ανατρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία; 

Αν ρίξουμε μια ματιά σε κάποια αρχεία που έφερε για πρώτη φορά στο φως το Prison Planet, θα διαπιστώσουμε ότι το σημαντικότερο από αυτά είναι ένα μήνυμα από τις 24 Δεκεμβρίου 2012.Αποστολέας ήταν ο διευθυντής του τμήματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Britam Defence, David Goulding, και παραλήπτης, το επίσης διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, Philip Doughty, ο οποίος τυχαίνει να είναι και πρώην αξιωματικός της SAS (Special Air Force) της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας. 

Ας δούμε τι λέει το πρωτότυπο ηλεκτρονικό μήνυμα... 


 ...και η μετάφρασή του: 
Phil, 

Μας έκαναν και νέα προσφορά. Έχει και πάλι να κάνει με τη Συρία. Οι Καταριανοί μας προτείνουν μια δελεαστική συμφωνία και δεσμεύονται για το ότι η όλη ιδέα έχει εγκριθεί από την Ουάσιγκτον. 

Θα πρέπει να παραδώσουμε ένα Χ.Ο.* στην Χομς, μια σοβιετικής προέλευσης βόμβα με τοξικά αέρια από τη Λιβύη, παρόμοια με αυτές που λένε ότι έχει και ο Άσαντ. Θέλουν να χρησιμοποιήσουμε ρωσόφωνους Ουκρανούς υπαλλήλους της εταιρείας μας και να βιντεοσκοπήσουμε την όλη επιχείρηση, από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Για να είμαι ειλικρινής, δεν εγκρίνω την ιδέα, αλλά τα ποσά που μας προτείνουν είναι τεράστια. Ποια είναι η δική σου γνώμη; 

Με φιλικούς χαιρετισμούς, 

David
*Χ.Ο.= χημικό όπλο 

Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν μια προειδοποίηση του Μπαράκ Ομπάμα που συζητήθηκε πολύ, σύμφωνα με την οποία «η χρήση ή ακόμη και η μεταφορά χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ θα θεωρηθεί ως «υπέρβαση» των ορίων και θα προκαλέσει στρατιωτική επέμβαση», ένα μήνυμα που ο Πρόεδροςεπανέλαβε τον περασμένο μήνα αφού επανεκλέχθηκε για δεύτερη θητεία, τότε η επιχείρηση που περιγράφεται στο απόρρητο μήνυμα, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει ένα ιδανικό πρόσχημα για εξωτερική επέμβαση εναντίον της ΣυρίαςΤο Ισραήλ μάλιστα έκανε παρόμοιες δηλώσεις με εκείνες του Ομπάμα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. 

Ποιοι θα εκτελούσαν την βιντεοσκοπημένη επιχείρηση της παράδοσης χημικών όπλων στην πόλη Χομς; Το κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος δείχνει σαφώς ότι θα χρησιμοποιούσαν το ρωσόφωνο προσωπικό ουκρανικής καταγωγής της εταιρείας Britam για να κατασκευάσουν ένα βίντεο με ψευδείς λεπτομέρειες. Ψάχνοντας ανάμεσα σε άλλα απόρρητα αρχεία ανακαλύψαμε λίστα με προσωπικά δεδομένα 58 Ουκρανών πολιτών οι οποίοι εργάζονται στην Britam Defence EΠΕ στο Ιράκ. Ας σημειωθεί ότι τα ονόματα αρκετών μελών του προσωπικού δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των εργαζομένων, αφού ο φάκελος με τον τίτλο «Ιράκ/προσωπικό» περιείχε τις φωτοτυπίες διαβατηρίων πολλών άλλων Ουκρανών που δεν εμφανίζονται στην λίστα με τα 58 ονοματεπώνυμα. Υπάρχουν επίσης κάποιοι Σέρβοι/Κροάτες και Γεωργιανοί στην λίστα οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα επίσης να παίζουν τον ρόλο των «Ρώσων» για τις ανάγκες μιας βιντεοσκοπημένης επιχείρησης.


Από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2012, διάφορες πηγές Δυτικών χωρών, χωρών του Περσικού Κόλπου, αλλά και του Ισραήλ μιλούν τακτικά για «φήμες» σχετικά με «ρωσικά στρατεύματα που θα μάχονται στο πλευρό του Άσαντ»  και «ρωσικές δυνάμεις που θα αναλάβουν τον έλεγχο συμβατικών και χημικών όπλων στη Συρία»

Ενδεικτικά, η εφημερίδα του Κουβέιτ Αl-Seyassah δημοσίευσε πρόσφατα δύο άρθρα που βασίζονται, όπως ανέφερε η εφημερίδα, σε «πηγές από μυστικές υπηρεσίες Δυτικών χωρών», σύμφωνα με τις οποίες«ο Άσαντ είχε ήδη μεταφέρει χημικά όπλα στους τρομοκράτες» 

Επίσης, στις 15 Ιανουαρίου το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy δημοσίευσε  «απόρρητο τηλεγράφημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «οι συριακές Ε.Δ. είναι πιθανό να έκαναν χρήση χημικών όπλων εναντίον του ίδιου του λαού της χώρας κατά τη διάρκεια μιας σκληρής μάχης τον περασμένο μήνα». 

Το πιο πιθανό είναι ότι όλα αυτά τα δημοσιεύματα κυκλοφόρησαν με σκοπό να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για κάποια «σοκαριστικά βίντεο» που θα ακολουθούσαν, βίντεο με ένστολους «Ρώσους» ή ρωσόφωνους «στρατιώτες», που δήθεν θα επιδίδονταν σε βιαιοπραγίες εναντίον αμάχων σε πόλεις της Συρίας ή θα σκορπούσαν τοξικά αέρια. 

Στο πλαίσιο αυτό, δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης κάποια δημοσιεύματα  που κυκλοφορούν από πέρυσι, σύμφωνα με τα οποία οι μισθοφόροι αντάρτες που δρουν τη Συρία είναι εφοδιασμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες και είναι πρόθυμοι να οργανώσουν μια επίθεση με χημικά όπλα, για την οποία στη συνέχεια θα κατηγορούνταν το καθεστώς Άσαντ, έτσι ώστε να διευκολυνθεί μια στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ . 

Οι πληροφορίες σχετικά με την πρόσληψη στρατιωτικού προσωπικού με σλαβικά χαρακτηριστικάαπό τις ειδικές υπηρεσίες Δυτικών και Μεσανατολικών χωρών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις όπου θα παίζουν τον ρόλο Ρώσων «μισθοφόρων» που υποτίθεται θα συλλαμβάνονται από μισθοφόρους ισλαμιστές στη Συρία κυκλοφόρησαν από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στα μέσα Ιανουαρίου. Μάλιστα τα άρθρα αυτά έκαναν λόγο για μια καλά πληροφορημένη πηγή, σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι «ηθοποιοί» επιλέγονται στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Όλοι πρέπει να μπορούν να χειρίζονται όπλα και αντιαεροπορικά συστήματα. Σύμφωνα με το «σενάριο», θα πρέπει να ομολογούν μπροστά σε κάμερες ότι στρατολογήθηκαν από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες με στόχο την υποστήριξη του στρατού του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Επίσης, θα πρέπει να λένε ότι δήθεν μεταφέρθηκαν στη Συρία με ρωσικά πολεμικά πλοία. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα βίντεο αυτά θα γυρίζονται στην Τουρκία ή την Ιορδανία. Και στις δύο αυτές χώρες έχουν ήδη κατασκευαστεί κατάλληλα διαμορφωμένα εξωτερικά πλατώ, που θα θυμίζουν κατεδαφισμένες πόλεις της Συρίας. Παρόμοιου τύπου κινηματογραφικά πλάνα γυρίστηκαν στο Κατάρ και χρησιμοποιήθηκαν κατάλληλα κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον της Λιβύης το 2011, ξεγελώντας τους τηλεθεατές, οι οποίοι νόμιζαν ότι έβλεπαν πλάνα από Λιβύη. 

Συνοψίζοντας αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το στήσιμο μιας προβοκάτσιας στη Συρία είναι πλέον η μόνη επιλογή που απομένει στους πολεμοκάπηλους. Έχοντας πλήρη γνώση των εξελίξεων εκείνων που απεικονίζουν την πραγματική κατάσταση στη Συρία και έχοντας επίγνωση της αδυναμίας των άτακτων ομάδων μισθοφόρων να επιφέρουν οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στη Δαμασκό, δεν τους απομένει άλλη επιλογή από το να προσλάβουν μια δευτεροκλασάτη βρετανική εταιρεία τύπου Blackwater, για να εκτελέσει για λογαριασμό τους άλλη μια βρώμικη αποστολή. 

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι πολλές τραγικές «αποκαλύψεις» φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν από «τον στρατό που στηρίζει τον Άσαντ» και ανέβηκαν στο YouTube τα τελευταία δύο χρόνια,δείχνουν επιχειρήσεις που εκτέλεσαν Βρετανοί υπάλληλοι της εν λόγω εταιρείας έναντι τεράστιας αμοιβής (όπως προδίδει και το παραπάνω ηλεκτρονικό μήνυμα). 

Ωστόσο, ειδικά όσον αφορά σε αυτές τις τελευταίες αποκαλύψεις, αξίζει, κατά την άποψή μας, να γίνει ενδελεχής έρευνα και μελέτη σε κορυφαίο διεθνές πολιτικό επίπεδο. Είναι καιρός να πέσουν όλες οι μάσκες για το σκάνδαλο Britamgate. 



 Σχόλιο ιστολογίου
"Γιατί πάλι Συρία; Γιατί αυτή η εμμονή με τη Συρία"; θα αναρωτιούνται κάποιοι αναγνώστες και γιατί να δοθεί τόση έμφαση στο συγκεκριμένο άρθρο;

Το θέμα της Συρίας μπορεί κάποιους συμπολίτες μας να τους έχει κουράσει, αλλά για όσους διακρίνουν τα σημάδια των καιρών έχει πολύ μεγάλη σημασία. 

Μέσα από τους λόγους των φωτισμένων Γερόντων της Ορθοδοξίας, οι Έλληνες έχουν προειδοποιηθεί, για να μπορέσουν να ξεχωρίσουν αυτά τα σημάδια, που θα οδηγήσουν στα γεγονότα της Αποκάλυψης. 

"Να προσεύχεστε να μην πιαστεί ο πόλεμος από κάτω", μας είχαν πει. Και ήταν σαν να μας είπαν: "Αλίμονο όταν θα έρθει εκείνη η ώρα"....

Μήνες ολόκληρους πασχίζουν οι Δυτικοί να "σπάσει" η ανυπόταχτη Συρία και δεν το καταφέρνουν. Ο στρατός της χώρας κρατάει γερά στις επάλξεις και όλες οι προσπάθειες των παγκοσμιοποιητών έπεσαν στο κενό.  

Αλλά να που η διαρροή αυτών των αρχείων ανατρέπει τα πάντα και ο συνδυασμός του δεδομένου του βρώμικου σχεδίου των Δυτικών (που φαίνεται σαν κρύσταλλο μέσα από αυτό το άρθρο) με το προηγούμενο των συντονισμένων δηλώσεων Ομπάμα και Νετανιάχου (καθόλου τυχαίων) οδηγεί σε ένα μόνο συμπέρασμα: ο πόλεμος όντως θα πιαστεί από κάτω. 
http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...