Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο Στέφανος «Ιντιάνα» Μίλλερ: Η Νεμέα και τα ίχνη των Μακεδόνων



Ο Stephen G. Miller, είναι ο ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, ο οποίος εργάστηκε επί 35 συνεχή χρόνια στη Νεμέα, όπου αποκάλυψε, εκτός των άλλων, το αρχαίο Στάδιο, το Αποδυτήριο και τα Λουτρά, ξεκίνησε την αναστήλωση του ναού του Νεμείου Διός, κατασκεύασε
ένα σύγχρονο αρχαιολογικό Μουσείο που παραχώρησε στο Ελληνικό Δημόσιο, εμπνεύστηκε την ανά τέσσερα χρόνια Αναβίωση των αρχαίων Νεμέων Αγώνων και αφήνει πίσω του ένα τεράστιο συγγραφικό έργο. Ο κ. Stephen Miller, Έλληνας πλέον πολίτης, με  επιστολή του στο αμερικανικό περιοδικό Archaeology επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, διατυπώνοντας ατράνταχτα επιστημονικά επιχειρήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ιστορική υποχρέωση να μη χρησιμοποιείται το όνομά της. Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα σχετικά με τις ανακαλύψεις του στη Νεμέα, όπως π.χ. το Nemea II: The Early Hellenistic Stadium (University of California Press 2001), ενώ έχει γράψει και βιβλία που δεν αφορούν στη Νεμέα, όπως τα: The Prytaneion: Its Function and Architectural Form  (U.C. Press 1978), Arete: Greek Sports from Ancient Sources3 (U.C. Press 2004), Ancient Greek Athletics (Yale University Press 2004), Ο Πλάτων στην Ολυμπία (Αθήναι 2008), και The Berkeley Plato (U.C. Press 2009).

Έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει τιμηθεί ως Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει αναγνωριστεί ως «Πρόσωπο της Εβδομάδας» από το Αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC το 2004 κ.ο.κ.


Διαβάστε επίσης:

Πρόλογος Miller - Νεμέων άθλων διήγησις

Η Νεμέα του Ιντιάνα Μίλερ | Άρθρα | Ελευθεροτυπία 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...