Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλος θαυμαστής της Μέρκελ ο Κίσιγκερ «Να μη χαθεί η ενωμένη Ευρώπη και να μην υπάρξει επιστροφή στα εθνικά κράτη»


Yυποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ.«Μέχρι τώρα η Γερμανία δεν έχει πληρώσει για την Ελλάδα ούτε ένα σεντ, παρά έχει αναλάβει μόνο εγγυήσεις δανείων»,....ενδεχομένως αυτές οι εγγυήσεις κοστίσουν στους γερμανούς φορολογούμενους δισεκατομμύρια ευρώ....
ΝΑ μην κυλήσει η Ευρώπη πίσω στην κατάσταση των εθνικών κρατών. Αυτό δήλωσε ο πάλαι ποτέ «μάγος της πολιτικής» Χένρι Κίσιγκερ, αναφερόμενος στην
οικονομική κρίση. Μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ και ερωτηθείς για τα ζητήματα της κρίσης, είπε πως κατά βάση συμφωνεί με την άποψη του πρώην καγκελαρίου Κολ και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γκένσερ (ότι η Ευρώπη και η Ευρωζώνη πρέπει να παραμείνουν ενωμένες). Ωστόσο, είπε, κάποια στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς εάν αυτό είναι μια διαδικασία δίχως τέλος, ή εάν η διαδικασία αυτή θα μπορέσει να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. «Τότε εγώ θα έψαχνα για άλλες δυνατότητες, αντί να επιτρέψω να κυλήσει η Ευρώπη πάλι πίσω στην κατάσταση των εθνικών κρατών», είπε χαρακτηριστικά.
«Η εναλλακτική λύση στο «συνεχίστε έτσι» θα ήταν μια πολιτική ένωση της Ευρώπης με διαφορετικά νομίσματα;», ρώτησαν οι δημοσιογράφοι και ο Κissinger δήλωσε: «Δεν θέλω να το συστήσω αυτή τη στιγμή. Σ’ αυτό (που είπα) δεν επιτρέπεται να με ερμηνεύσετε πέραν του μέτρου. Δεν είμαι οικονομολόγος. Ωστόσο θα μπορούσα να φανταστώ ότι ένας ευφυής και δημιουργικός ηγέτης θα βρει ένα σύστημα μέσα στο οποίο η πολιτική ένωση στην Ευρώπη θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει με δύο διαφορετικές οικονομικές συνταγές».

Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι η καγκελάριος Μέρκελ δεν θέλει καν να ακούει για μια Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, δήλωσε: «Είμαι ένας μεγάλος θαυμαστής της Άνγκελα Μέρκελ. Φυσικά έχει άλλη τακτική, από κάποιον άλλον, όπως εμένα. Θα πρέπει να λάβει υπόψη της και να σκεφθεί για μελλοντικούς κυβερνητικούς συνασπισμούς. Θεωρώ ότι έχει μάθει: Όταν κάνει μεγάλα φανερά βήματα, έχει προβλήματα. Όταν όμως κινείται προς τα εμπρός σταθερά, βήμα προς βήμα, τότε μπορεί να έχει επιτυχία. Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει στην επίτευξη μεγάλων στόχων, όταν τους προσεγγίζει με προσεκτικά βήματα».

http://www.philenews.com/digital/ 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...