Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτιά και Λάβρα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για Ελεύθερους Επαγγελματίες, επιχειρήσεις και Αγρότες


«..Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας με δύο παιδιά και εισόδημα 9.000 ευρώ, ενώ φέτος δεν πλήρωσε φόρο, το 2013 θα κληθεί να πληρώσει 2.700 ευρώ φόρο!!!
2. Από τη στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες – επιτηδευματίες θα φορολογούνται όπως ακριβώς και οι επιχειρήσεις, τότε εκτός από τον φόρο 30% που θα φορολογηθούν για τα εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ, θα επιβαρυνθούν με προκαταβολή φόρου 55% έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Η προκαταβολή φόρου επιβάλλεται επί του κύριου φόρου που προκύπτει με βάση το ύψος του ετησίου δηλωθέντος εισοδήματος από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα ή από γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ετσι, η επιβάρυνση των συγκεκριμένων φορολογουμένων δεν θα περιοριστεί, τελικά, στο 30%, αλλά θα εκτιναχθεί στο πολύ υψηλότερο επίπεδο του 46,5%.
Δηλαδή ο επαγγελματίας με τα δύο παιδιά, εκτός από τα 2.700 ευρώ που θα πληρώσει, θα επιβαρυνθεί και με 1.485 ευρώ, ποσό που θα καταβάλει ως παρακράτηση φόρου για την επόμενη χρονιά. Δηλαδή, ο λογαριασμός της Εφορίας θα φτάσει συνολικά στα 4.185 ευρώ!»


Συμπέρασμα : Βγάζεις 9.000€ σου παίρνει το κράτος τα 4185€ για φόρο + 3000-7000€ το χρόνο για ΟΑΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ = 10185€ ενώ βγάζεις π.χ 9.000€.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...