Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Mετά τον Π. Ρουμελιώτη προβλήματα στην… μνήμη και του Γ. Παπανδρέου


Είναι γνωστό ότι ο Γ. Παπανδρέου ήθελε από καιρό να μας τρελάνει κι αφού δεν το έκανε ως πρωθυπουργός θα το κάνει τώρα ως απλός βουλευτής.
Αφού ξέσπασε σάλος με τις δηλώσεις του «εκλεκτού» του στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτη ο οποίος είπε ότι γνώριζε το ΔΝΤ την αποτυχία του προγράμματος για την Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός, αποφάσισε 3 ημέρες μετά να απαντήσει. Και μάλιστα χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τον κ. Ρουμελιώτη τον οποίο και πάλι θυμίζουμε: Ο κ. Παπανδρέου τον είχε προτείνει για πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ανάγκης πέρυσι το Νοέμβριο.
Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες που άφησε να διαρρεύσουν λέει γιατί δεν ενημέρωσε κανέναν ο κ. Ρουμελιώτης για τα όσα ήξερε για το πρόγραμμα του ΔΝΤ. «Γιατί ο κ. Ρουμελιώτης δεν έθεσε το ζήτημα στο διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για να εισπράξει κάποια υπεύθυνη απάντηση και επίσης γιατί ο πρώην εκπρόσωπός μας στο ΔΝΤ δεν παραιτήθηκε γνωρίζοντας ότι το πρόγραμμα θα οδηγούσε σε αποτυχία», φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου.
Και συνέχισε: «η μνήμη του κ. Ρουμελιώτη επανήλθε όταν αποχώρησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εντάχθηκε στον ιδιωτικό τομέα». «Ο καθένας μπορεί να βγάζει το ψωμί του με τον τρόπο που επιθυμεί αλλά όλοι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας» φέρεται να λέει ο πρώην πρωθυπουργός.
«Καλό θα είναι ο κ.. Ρουμελιώτης να γνωρίζει ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού ισοπεδώνοντας στον διεθνή Τύπο σημαντικά μεταρρυθμιστικά βήματα που έκανε η χώρα την τελευταία περίοδο και τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, γιατί αυτή η ισοπέδωση παρότι δεν αποδίδει την αλήθεια υπονομεύει την διαπραγματευτική θέση της χώρας και δίνει επιχειρήματα σε όσους θεωρούν ότι χρειάζονται σκληρότερα μέτρα είτε σε όσους δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ» είναι η «διαρροή» που κάνουν συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου.
Μπράβο στον κ. Παπανδρέου. Αν ήταν τόσο αυστηρός και με την τρόικα ίσως να μην είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Όμως δε μας εξήγησε γιατί ο ίδιος είχε τον κ. Ρουμελιώτη περί πολλού, γιατί του ανέθεσε την κρίσιμη αποστολή του εκπροσώπου στο ΔΝΤ, γιατί ήταν ισότιμος συνομιλής του και γιατί σχεδόν τον έκανε πρωθυπουργό; Ποιος έχει προβληματική μνήμη κ. Παπανδρέου.
Κι εν πάση περιπτώσει δεν πιστεύουμε σε καμιά περίπτωση ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήξερε για την αποτυχία του προγράμματος. Κι αν δεν ήξερε δρε ρώταγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...