Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

H σύμβαση Cooper !!! To Γ΄ Μέρος της έρευνας

H περίπτωση του υφυπουργού κ.Κουτσογιάννη (1989) και η έλευση Κλίντον και Μπαρόζο Τα αμύθητα κέρδη της διαχειρίστριας εταιρίας!!!


Για την εν λόγω σύμβαση “Cooper” έγινε πολύς λόγος και εγράφησαν πολλά στο διαδύκτιο. Αφορμή για να πραγματοποιήσω την έρευνα αυτή, ήταν όταν άκουσα για την επίσκεψη του τέως Προέδρου των Η.Π.Α. κ. Μπίλ Κλίντον, στην Ελλάδα, ως επικεφαλή ομάδας επιχειρηματιών εξ Αμερικής, με διάθεση και πρόθεση, κατά την δήλωσή των, όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε εντόνως κατά την άφιξή των, να επενδύσουν περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια, κατ’αρχάς, σε “προϊόντα” αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα.
Στόχος βέβαια της ομάδας των επιχειρηματιών και του επικεφαλής της, ήταν και είναι η “σωτηρία” της Ελλάδος δια της αγοράς “κοψοχρονιά” φιλέτων της Ελληνικής οικονομίας και περιουσίας του Ελληνα πολίτη.



Παρόλα αυτά στο “επιχειρείν” μπορούν να δικαιολογηθούν ορισμένες ακραίες “πρακτικές” από τους επενδυτές, όχι όμως και στους πωλητές, οι οποίοι εν προκειμένω διαχειρίζονται την περιουσία του Ελληνα πολίτη και όχι την προσωπική τους περιουσία. Το τονίζω ιδιαίτερα αυτό, δεν διαχειρίζονται την προσωπική τους περιουσία οι κυβερνώντες την χώρα, αλλά την περιουσία των Ελλήνων πολιτών και των επερχομένων γενεών των Ελλήνων. Πρός αποφυγήν πάσης παρεξηγήσεως.!!!


Την ίδια ημέρα δημοσίευσα τον λόγο υποδοχής του Μπίλ Κλίντον ως προέδρου των Η.Π.Α. απο τον τότε πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, του κ. Κ. Στεφανόπουλου στίς 19 Νοεμβρίου του 1999.


Ένας λόγος υποδοχής, ο οποίος, θαρραλέα και με παρρησία, προσπαθεί ενώπιον του τότε πλανητάρχη, να υποστηρίξει την “περίπου αντικειμενική” αλήθεια του Ελληνισμού, ο οποίος όμως υπέκρυπτε “μηνύματα”, θέσεις και αλήθειες δια τα μελλούμενα.


Και λέω “περίπου αντικειμενική” διότι όλοι οι πολιτικοί γνώριζαν για συμβάσεις ανάλογες της “Cooper”, έχουν δε υπογραφεί κατά καιρούς και από σύγχρονους πολιτικούς της Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδος, όπως ο τέως πρωθυπουργός, Αμερικανός υπήκοος, κ. Γ.Α.Παπανδρέου, δια του περιβόητου πλέον “μνημονίου”, το έτος 2010, επικαλούμενοι άπαντες την “σωτηρία” της χώρας.


Ανάλογος λόγος, κατά την προσφώνηση της κας Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη, όταν ανήγγειλε πριν από πέντε χρόνια στον κ. Κάρολο Παπούλια, την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κα Ψαρούδα-Μπενάκη ήταν τότε πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έλεγε λοιπόν ότι "...τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν..." αναφερόμενη προφανώς στην χώρα μας και συνέχισε “Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις…”, Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς, στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα…”.
Τελικά σε αυτήν την χώρα, μόνο κατόπιν εορτής μπορούμε να ερμηνεύουμε ορισμένα προλεγόμενα. Οι πολιτικοί μας σίγουρα γνωρίζουν πολλά περισσότερα από εμάς τους αδαείς πολίτες.


Ακόμα κι όταν πριν από πέντε χρόνια τα επισημαίναμε, κανείς δεν βρέθηκε να μας εξηγήσει αυτά που ακούγαμε και διαβάζαμε.


Προφανώς γνώριζαν από τότε οι κυβερνώντες, από το 2005, ότι η χώρα θα παραχωρούσε κυριαρχικά δικαιώματα προς το Διευθυντήριο της Ευρώπης και ποιος ξέρει και σε ποιους άλλους. Το διαχρονικό αναπάντητο ερώτημα είναι,


ΤΙ ΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ;;;


Την επομένη της επισκέψεως Μπίλ Κλίντον, ανακοινώθηκε και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προέδρου της ΕΕ στην χώρα μας, ως “αντίβαρον” εις την Αμερικανική επίσκεψη.
Δυστυχώς η χώρα μας ιδρύθηκε ως αποικία και παραμένει νεοαποικία, χωρίς κανείς πολιτικός να αποτολμά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, να ψελλίσει ίχνη αλήθειας, αφήνοντας κάθε “τυχοδιώκτη” να πολιτεύεται με φαντασιώσεις και υστεροβουλίες.


Η Ψευδής, τεχνικά κατασκευασμένη, επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, ως σχέδιο, το οποίο συγχρόνως περιελάμβανε την είσοδο μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών στην χώρα, με στόχο την δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της, την πολιτισμική αλλοίωση ηθών και εθίμων, την αλλοίωση της θρησκευτικής κουλτούρας των Ελλήνων, και γενικά την διάλυση της Εθνικής συνείδησής του, ανετέθη η υλοποίησή του, σε πολιτικούς όπως ό αμερικανός υπήκοος κ. Γ.Α.Παπανδρέου και οι “κηπουροί” του, έναντι “τριάκοντα αργυρίων”, της ανάληψης της πρωθυπουργίας της Ελλάδος.


Το διακύβευμα ήταν και είναι, η διαχείριση του “πλούτου” της νεοαποικίας η οποία αποκαλείται ΕΛΛΑΣ, η εκμετάλλευση της γεωστρατηγικής της θέσης, η μεταφορά και η αξιοποίηση του πλούτου της είς όφελος των αποικιοκρατών, η πλήρης και στυγνή εκμετάλλευσή της.


Έτσι μας αντιμετωπίζαν, έτσι μας αντιμετωπίζουν ακόμη, και έτσι θα μας αντιμετωπίζουν, εάν και εφόσον δεν ολοκληρώσουμε τον Εθνικοαπαλευθερωτικό αγώνα μας ως Εθνος, αυτόν τον οποίον ξεκινήσαμε τον 15ον αιώνα με κορύφωσή του το 1821.


Μόνον που τότε διώξαμε τον έναν κατακτητή, όχι όλους τους κατακτητές.


Μήπως ήρθε η ώρα να τούς διώξουμε όλους ;;;


Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κυβερνούσαν την χώρα, κέντρα έξω από αυτήν, διαχειριζόμενα με μαεστρία θα έλεγα τις “αδυναμίες” της Ελληνικής πολιτικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού, με συμφέροντα αλλότρια από τα Εθνικά συμφέροντά της χώρας, αλλότρια των συμφερόντων αυτού του ιδίου του λαού της.


Σε μια συνεδρίαση της Βουλής, της 6 Απριλίου 1987, ο τότε βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ κ. Ιωάννης Κουτσογιάννης και μετέπειτα υφυπουργός Μεταφορών (1988-1989), αναφέρθηκε σε ενεργειακούς χάρτες που είχαν στην κατοχή τους οι Αμερικανοί μετά από έρευνες που είχαν κάνει στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στην περιοχή του Αιγαίου.


Σε μια συνεδρίαση της Βουλής, της 6 Απριλίου 1987, ο τότε βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ κ. Ιωάννης Κουτσογιάννης και μετέπειτα υφυπουργός Μεταφορών (1988-1989), αναφέρθηκε σε ενεργειακούς χάρτες που είχαν στην κατοχή τους οι Αμερικανοί μετά από έρευνες που είχαν κάνει στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στην περιοχή του Αιγαίου.


Ο βουλευτής κ. Ι. Κουτσογιάννης στην ομιλία του ισχυρίστηκε ότι οι Αμερικανοί δεν θα ήθελαν η μικρή Ελλάδα να εκμεταλλευτεί μόνη της τα ενδεχόμενα κοιτάσματα πετρελαίου που θα συμπλήρωναν αυτό του Πρίνου στη Θάσο.


Ένα τέτοιο ενδεχόμενο πιθανώς θα ισχυροποιούσε την Ελλάδα στην περιοχή.


Σύμφωνα πάντα με την ομιλία του κ. Κουτσογιάννη, όπως αυτή καταγράφεται στα πρακτικά της Βουλής, οι Αμερικανοί έδωσαν τους χάρτες στους Τούρκους οι οποίοι τους παρουσίασαν ως δικούς τους, διεκδικώντας ερείσματα ή αποτρέποντας οποιαδήποτε ελληνική προσπάθεια για έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.


Ο τότε Βουλευτής Αργολίδας επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή, αφού στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής προσέγγισης συμφωνήθηκε η αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας που μπορούσε να θεωρηθεί πρόκληση εκατέρωθεν.


Η πρόταση του κ. Κουτσογιάννη ήταν η Ελλάδα να επεκτείνει μόνο την αιγιαλίτιδα ζώνη της Θάσου στα 12 ναυτικά μίλια διασφαλίζοντας έτσι και το θέμα της υφαλοκρηπίδας, ενώ παράλληλα θα ξεκινούσε την έρευνα για την ύπαρξη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου.


Αναφέρει μάλιστα ότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αντιδράσει αφού και η ίδια είχε επεκτείνει της αιγιαλίτιδα ζώνη, νότια προς την Κύπρο και στον Εύξεινο Πόντο.


Ο κ. Ι. Κουτσογιάννης έπαψε να είναι υφυπουργός στίς 17 Μαρτίου 1989.


Όπως προκύπτει από τη συζήτηση στη Βουλή, οι πολιτικές δυνάμεις της εποχής είχαν “μάλλον ηθελημένη” άγνοια, ή εκουσία τυφλότητα στα περί των ενεργειακών θεμάτων και των συμφερότερων για τη χώρα λύσεων.


"Κάναμε ένα έγκλημα το 1997 όταν σταματήσαμε τις έρευνες. Το είπε και ο υφυπουργός", δήλωσε ο καθηγητής κ. Α. Φώσκολος για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη, μιλώντας από τον Καναδά που βρίσκεται στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM.


"Είμαστε στο επίπεδο του Ιράν σε σχέση με τα αποθέματα, είπε. Το 2016-17 θα αλλάξει η όψη της Ελλάδας. Μόλις βγει η πρώτη παραχώρηση και βρεθεί το πετρέλαιο θα αλλάξει η δύναμη της χώρας", κατέληξε ο κ. Φώσκολος.


Αιθεροβάμων άραγε ή υπερβολικά ρομαντικός ;;;


Τί σήμαινε η σύμβαση “Cooper”, και όλες οι ανάλογες συμβάσεις για την Ελλάδα, τί σήμαινε η υπερβολική χρέωση της χώρας με δάνεια από την ημέρα δημιουργίας του Ελληνικού κράτους, τί σηματοδοτούσαν, και εμείς δεν είχαμε αντιληφθεί ώς Έλληνες εδώ και 180 χρόνια ;;;


Αυτό το οποίο λέει ξεκάθαρα και μας βροντοφωνάζει η σύμβαση “Cooper”, οι αντίστοιχες συμβάσεις για τούς υδρογονάνθρακες, τα μεσοπρόθεσμα, τα μνημόνια, οι εσπευσμένες αποκρατικοποιήσεις, και οι εκάστοτε “Εφιάλτες” αυτού του τόπου το ότι : ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑ !!!


ΕΜΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΜΕ ΕΣ ΑΕΙ !!!


ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΕΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΑΝΕΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΩΣ ΛΑΟΣ, ΩΣ ΕΘΝΟΣ !!!


Αυτό το μήνυμα εκπέμπουν χρόνια τώρα οι “ιδιοκτήτες” αυτού του τόπου, και δυστυχώς εμείς αρνούμεθα να το ακούσουμε, να το κατανοήσουμε, να το αποκωδικοποιήσουμε, να το μεταφράσωμεν εις την Ελληνικήν και να πράξωμεν τα απαραίτητα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!


Και το επιμύθιο στην περιβόητη πλέον σύμβαση “Cooper”


Σε περίπτωση λήξης της σύμβασης (Cooper) το Δημόσιο «υποκαθίσταται μεν» στα δικαιώματα του αναδόχου, υποχρεώνεται όμως να πληρώσει σε αυτόν, τις μη αποσβεσθείσες δαπάνες του.


Δε φτάνει δηλαδή ότι η ξένη επιχείρηση (consortium), θα έχει στο μεταξύ πραγματοποιήσει αμύθητα κέρδη, αλλά θα ζητάει και απόσβεση (αποπληρωμή-αποζημίωση) των εγκαταστάσεών της από την εθνική οικονομία.


Δεν γνωρίζω τί απέγινε με τις αποζημιώσεις πρός το consortium (Hellenic Hydro-Electric and Metallurgical Corporation, Hugh l. Cooper & Co inc. And Chemical Construction) των εταιρειών απο το Ελληνικό δημόσιο, όμως αποτελεί αντικείμενο έρευνάς μου και θα επανέλθω όταν έχω αρκετά στοιχεία περί αυτών των αποζημιώσεων.


Ο λαός μας λέει “Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι”!!!


-----
Πηγές : http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=37244&categories_id=69


Πηγή


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Α΄ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ

Β΄ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...