Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αλαζονεία, Ύβρις, Νέμεσις, Κάθαρση!


Γράφει ο Δευκαλίων
Τα έχουμε πει τόσες φορές που τελικά καταντά κοινοτυπία και πλεονασμός. Το ευρώ η ΕΚΤ και κατά συνέπεια η ευρωζώνη κινδυνεύουν να αναδειχθούν στον ασθενή κρίκο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Θα διαβάσετε αυτές τις ημέρες πολλές αναλύσεις για τα αίτια της κρίσης του ευρώ. Εμείς όλα αυτά και ακόμα περισσότερα τα είχαμε πει δημόσια προ καιρού. Τώρα απλά δικαιωνόμαστε.
Μεταξύ των ηττημένων της συγκυρίας και οι θιασώτες της θεωρίας «ευρώ ή δραχμή». Συμπαρέσυραν την χώρα σε μία ακόμα κρίση. Την κρίση του ευρώ.
Θα απαντήσει ο γνωστός καλοπροαίρετος μνημονιακός παρατηρητής: «Μα τι να κάναμε; Το ευρώ ήταν το μοναδικό ισχυρό νόμισμα που μπορούσε να στηριχθεί η χώρα προκειμένου να εξασφαλίσει ανθρωπιστική αυτάρκεια».

Τι να απαντήσει κάποιος μπροστά σ’ αυτό το τιτάνιας λογικής επιχείρημα;
Ότι μία τυχόν κατάρρευση του ευρώ θα προσθέσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στην ήδη τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας;
Ότι η περιβόητη ανθρωπιστική αυτάρκεια είναι… ουτοπία αφού ήδη μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας, που συνεχώς αυξάνονται, αντιμετωπίζουν ανθρωπιστικά προβλήματα μείζονος κλίμακας; Ότι… ότι… ότι…
Το έχουμε πει πολλές φορές «Η Ιστορία εκδικείται» και εκδικείται κυρίως όσους επιδεικνύουν αλαζονεία και ύβρη. Και το παγκόσμιο νεοφιλελεύθερο ιερατείο επέδειξε τεράστια αλαζονεία και ύβρη ενάντια σε κάθε νόμο του ανθρώπινου πολιτισμού. Εν ονόματι του κέρδους κατακρεούργησε λαούς, κοινωνίες και ανθρώπινα δικαιώματα. Ξέχασε όμως την λογική συνεπαγωγή που διδάσκεται στα κείμενα των τραγικών του αρχαίου ελληνικού θεάτρου:

Αλαζονεία, Ύβρις, Νέμεσις, Κάθαρση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...