Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Αρχαίο ναό εντόπισαν οι αρχαιολόγοι στην αρχαία ελληνική αποικία του Σελινούντα στην Σικελία


Κατάλοιπα ναού, κατά πάσα πιθανότητα της Δήμητρας, εντόπισαν οι αρχαιολόγοι στην αρχαία ελληνική αποικία του Σελινούντα, στη νοτιοδυτική Σικελία. Στο εσωτερικό του κτίσματος αποκαλύφθηκαν ευρήματα που βοήθησαν στο να διαπιστωθεί η σημασία του.
Ανάμεσά τους ένα ανάθημα στη θεά της γεωργίας Δήμητρα, ένας οστέινος αυλός που χρονολογείται στο 570 π.Χ. κι ένα μικρό κορινθιακό αγγείο. Βάσει των ευρημάτων ο ναός χρονολογείται στον 6ο αιώνα π.Χ. Αν οι υπολογισμοί των αρχαιολόγων είναι σωστοί, τότε πρόκειται για τον αρχαιότερο ναό στην περιοχή του Σελινούντα.
Οι αρχαιότητες ήρθαν στο φως τους τελευταίους μήνες από ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Κλεμέντε Μαρκόνι από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού της Σικελίας και το Αρχαιολογικό Πάρκο του Σελινούντα. Η ομάδα ταύτισε επίσης τα σωζόμενα τμήματα κιονοστοιχίας του ναού, καθώς και θραύσματα αγγείων που βρέθηκαν στο χώρο και χρονολογούνται στο 650 π.Χ....

Σ' αυτά συμπεριλαμβάνεται και ένα αγγείο που φέρει αναπαραστάσεις ζώων ενώ βόσκουν. Η έρευνα της ομάδας επιβεβαιώνει υποθέσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν για την ιστορία και την ηλικία του ναού. Ιδιαίτερα σημαντική, κατά τους επιστήμονες, ήταν η ανακάλυψη του αυλού, που υποδηλώνει την τέλεση μουσικών και χορευτικών παραστάσεων, που σχετίζονταν με τη λατρεία της Δήμητρας. Παραστάσεις με το θέμα αυτό εντοπίζονται σε πολλά κορινθιακά αγγεία της περιοχής.
Με τη συνέχιση της έρευνας οι αρχαιολόγοι ελπίζουν να καταλήξουν σε περισσότερα συμπεράσματα όσον αφορά τις διαστάσεις και την ακριβή χρονολόγηση του ναού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...