Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Νομπελίστες υπέρ της Ελλάδας


Την υποστήριξη της Ευρώπης για να ξεπεραστεί η ελληνική κρίση, ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, 21 Νομπελίστες.
Η επιστολή, δημοσιεύεται στο  Επιστημονικό Περιοδικό  SCIENCE με τίτλο “Support for Greece” και αποτελεί την πρώτη παρέμβαση υπέρ της χώρας μας, που υπογράφεται από τόσο μεγάλο αριθμό από Νομπελίστες.
Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι ο Νομπελίστας Καθηγητής Ιατρικής Harald zur Hausen, ο οποίος το 2008 είχε τιμηθεί με το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, για τις έρευνες του σχετικά με το εμβόλιο πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Στην επιστολή οι Νομπελίστες εκφράζουν την αγωνία τους για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και τα επιστημονικά της ιδρύματα και ζητούν τη βοήθεια των Ευρωπαίων, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση και να αποκτήσει η χώρα μας ένα καλύτερο μέλλον, βασιζόμενη στη ανάπτυξη της Επιστήμης και Τεχνολογίας.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...