Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πλιατσικολόγοι και ξένοι μέσα στους “μπαχαλάκηδες”



Αργά τη νύκτα, περί τα μεσάνυχτα, και ενώ το κύριο σώμα των διαδηλωτών είχε αποσυρθεί από την οδό Ερμού προς το Μοναστηράκι, έκαναν την εμφάνισή του πλιατσικολόγοι.

Ως επί το πλείστον ξένοι. Είδαμε άτομα κυρίως αραβικής και αλβανικής καταγωγής, καθώς και μερικούς Έλληνες.

Έμπαιναν στα σπασμένα μαγαζιά και έπαιρναν ό,τι μπορούσαν.


Να σημειωθεί πάντως, ότι στην Ερμού δεν ήταν πολλά τα σπασμένα, και πολύ περισσότερο τα λεηλατημένα μαγαζιά, παρά τα όσα μετέδιδαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Σε όλη την εμπορική οδό της Αθήνας ζήτημα είναι να υπήρχαν περί τα 6-7 καταστήματα σπασμένα. Τα περισσότερα μεγάλες αλυσσίδες καταστημάτων.

Βεβαίως, ο δρόμος ήταν πεδίο μάχης και αρκετές βιτρίνες είχαν κτυπηθεί από τον πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ.

Τα περισσότερα κτίρια που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ήταν Τράπεζες, καθώς και κάποια μεγάλα εμπορικά καταστήματα, όπως το Kosta Boda και ο κινηματογράφος “Απόλλων”.

Το κτίριο είναι ακριβώς δίπλα με το υποκατάστημα της Τράπεζας “Μαρφίν”, η οποία ως γνωστόν είχε πυρποληθεί το Μάϊο του 2009, με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα τραπεζικοί υπάλληλοι που ήταν εκεί.

Πάντως, σε αντίθεση με την εικόνα που μετέδιδαν τα κανάλια, το πλάτσικο στα μαγαζιά κάθε άλλο παρά έργο των διαδηλωτών ήταν.

Αναμφισβήτητα, κάποιοι “χουλιγκάνοι” δεν δίσταζαν να σπάζουν, αλλά η απόλυτη πλειοψηφία … έδινε μάχη με τα ΜΑΤ.

Μέσα στους διαδηλωτές ωστόσο, υπήρξαν κάποιοι ¨μπάχαλοι”, ανάμεσα στους οποίους και ξένοι, που προκάλεσαν αυτές τις ζημιές.

www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...