Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πούτιν: "Η παγκόσμια κρίση είναι συστημική"



Ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti

"Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια σοβαρή συστημική κρίση", δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην προεκλογική ιστοσελίδα του και στην καθημερινή ρωσική εφημερίδα Izvestiya.

"Αν κρίνει κανείς από το μέγεθός τους, οι παγκόσμιες ανισορροπίες σήμερα είναι τόσο μεγάλες που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν στα πλαίσια του σημερινού συστήματος", έγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

"Ουσιαστικά, αυτό που ο κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα είναι μια σοβαρή συστημική κρίση, μια τεκτονική διαδικασία παγκόσμιας μεταμόρφωσης. Πρόκειται για μια καθ' όλα ορατή εκδήλωση μετάβασης σε μια νέα πολιτιστική, οικονομική, τεχνολογική και γεωπολιτική εποχή", δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι ο κόσμος "εισέρχεται σε μια εποχή μεγάλων αναταράξεων".

"Η περίοδος αυτή θα είναι μεγάλη σε διάρκεια και επώδυνη. Δεν θα πρέπει να καλλιεργούμε ψευδαισθήσεις", υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Στη Ρωσία θα διεξαχθούν νέες προεδρικές εκλογές στις 4 Μαρτίου 2012. Ο Πούτιν, ο οποίος κατείχε τη θέση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την περίοδο 2000-2008, θεωρείται ο πιο πιθανός υποψήφιος για μια εκλογική νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...