Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

«Τα κάνουν όλα για το πετρέλαιό σας», φωνάζει στους Λίβυους ο Αχμαντινετζάντ


Οι δυτικές χώρες υποστήριζαν τον Μουαμάρ Καντάφι όταν αυτό τις συνέφερε και τον βομβάρδισαν όταν πλέον δεν τους ήταν χρήσιμος, με στόχο να καρπωθούν τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας, δήλωσε σήμερα σε ομιλία του, ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Το Ιράν χαιρετίζει το λαό της Λιβύης που κατάφερε να ανατρέψει τον Καντάφι, τον οποίο η Τεχεράνη θεωρούσε δικτάτορα, όμως ο Αχμαντινετζάντ προειδοποίησε τους Λίβυους ότι η Δύση τώρα σκοπεύει να διοικεί τη χώρα τους.
“Δείξτε μου έναν Ευρωπαίο ή Αμερικανό πρόεδρο που δεν έχει ταξιδέψει στη Λιβύη ή που δεν έχει υπογράψει συμφωνία (με τον Καντάφι)”, δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του, κατηγορώντας τη Δύση ότι διέταξε την εκτέλεση του πρώην ηγέτη. “Κάποιοι άνθρωποι λένε ότι σκότωσαν αυτόν τον κύριο για να βεβαιωθούν ότι δεν θα μπορέσει να πει τίποτα, όπως έκαναν και με τον Μπιν Λάντεν”, πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος. 
Ο Αχμαντινετζάντ κατήγγειλε επίσης την προσέγγιση της Δύσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο χαρακτήρισε “οργανισμό χωρίς τιμή”, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του ΟΗΕ βάσει της οποίας οι δυτικές χώρες ανέλαβαν δράση εναντίον του Καντάφι χρησιμοποιήθηκε ως άδεια να “λεηλατήσουν” το πετρέλαιο της Λιβύης.
“Οποιαδήποτε απόφαση που θα ενισχύσει την παρουσία, την κυριαρχία και την επιρροή ξένων είναι αντίθετη στα συμφέροντα της Λιβύης”, υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...