Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Διαρκής ελεγχόμενη πτώχευση από Τετάρτη…




Δυστυχώς, ακόμα και σ΄αυτή την κρισιμότερη στιγμή, η πολιτική ηγεσία της χώρας «προδίδει» πολιτικά το λαός της. Δεν μας λέει την αλήθεια ακόμα και τώρα!!! Η προπαγάνδα του σάπιου καθεστώτος κάνει και πάλι τη δουλειά της. Έχει στρέψει όλη την προσοχή του λαού πάνω στο ύψος του «κουρέματος» του χρέους. Έτσι, όποιο ποσοστό και να αποφασίσει η Μέρκελ, θα πανηγυριστεί από το καθεστώς και τα παπαγαλάκια του ως νίκη της κυβέρνησης. Ήδη ο πρωθυπουργός από χθες, χρησιμοποίησε την νέα προπαγανδιστική λέξη «Ανακούφιση». Όμως το αληθινό πρόβλημα δεν είναι το ύψος του «κουρέματος» που αφορά περίπου σε 155 δισεκατομμύρια ευρώ χρέος προς ιδιώτες κ.λ.π., πέρα από αυτό που οφείλουμε προς την τρόϊκα κ.λ.π. και το οποίο παραμένει άθικτο 100%.

Το αληθινό πρόβλημα που αποκρύπτουν είναι η εντολή που δίνει η τρόϊκα προς τους Έλληνες: «Εμείς το χρέος, εσείς το έλλειμμα». Καθώς και την επιτήρηση που θα επιβάλει. Εδώ είναι η ουσία του θέματος. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι… η τρόϊκα απομονώνει την Ελλάδα και την βάζει σε «καραντίνα» για να μην μολύνει την υπόλοιπη Ευρώπη, αναλαμβάνοντας η ίδια να αποπληρώσει το υπόλοιπο χρέος (μετά το κούρεμα) από τα 155 δισεκατομμύρια.

Ταυτόχρονα εμείς θα προσπαθήσουμε να ζήσουμε μόνοι μας, χωρίς καμία απολύτως χρηματική βοήθεια. Θα πρέπει να μηδενίσουμε το δημόσιο έλλειμμα. Δηλαδή, να ισοσκελίσουμε δημόσια έσοδα με δημόσιες δαπάνες. Μισθοί, συντάξεις κ.λ.π. δημόσια έξοδα θα πληρώνονται πλέον αποκλειστικά από όσα εισπράττει το κράτος από τους φόρους (αντιλαμβάνεστε τι περικοπές μισθών , συντάξεων και απολύσεις ΔΥ θα γίνουν!!!) και όχι μόνο. Θα πρέπει να βγάζουμε και πρωτογενές πλεόνασμα από πάνω, ώστε να αποπληρώνουμε τα χρέη προς την τρόϊκα (δηλαδή τις μέχρι τώρα 6 δόσεις του μνημονίου + τόκους και τα χρήματα της τωρινής συμφωνίας που θα πάνε στην αποπληρωμή του υπολοίπου πιο πάνω χρέους + τους νέους τόκους). Γι’ αυτό, θα υπάρχουν επιτηρητές μέσα στα υπουργεία, ώστε πρώτα να αφαιρούνται τα χρήματα προς την τρόϊκα και μετά ό,τι περισσέψει θα πηγαίνει στις δημόσιες δαπάνες. Επίσης οι επιτηρητές αυτοί θα φροντίσουν να ξεπουλήσουν πλήρως τη δημόσια περιουσία μας, προφανώς για την αποπληρωμή των ανωτέρω χρεών μας προς την τρόϊκα, καθόσον δεν θα επαρκούν τα δημόσια έσοδα.

Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, το ίδιο ακριβώς (δηλαδή ο ισοσκελισμός εσόδων – εξόδων) θα συνέβαινε και αν την Άνοιξη του 2010 κηρύσσαμε στάση πληρωμών και πτώχευση. Με μια μικρή διαφορά όμως. Ότι τώρα δυστυχώς, αφενός έχουμε φορτωθεί με το μνημόνιο τα χρέη της τρόϊκας και θα συνεχίσουμε να φορτωνόμαστε και αφετέρου τώρα είμαστε πιο ασθενείς οικονομικά και αργότερα θα είμαστε πλήρως εξαθλιωμένοι. Ενώ ταυτόχρονα θα χάσουμε δημόσιες και ατομικές περιουσίες, κάτι που πριν δεν θα χάναμε.

Τελικά δικαιώνονται όλοι εκείνοι, όπως και εμείς, που προτείναμε ήδη από την Άνοιξη του 2010, να κηρύξουμε στάση πληρωμών τότε. Το σόκ θα ήταν μεγάλο για το λαό, αλλά σήμερα θα είχαμε αρχίσει ήδη με το ζόρι να παράγουμε. Δεν θα είχαμε τα χρέη της τρόϊκας και θα είχαμε ακέραιες τις περιουσίες μας. Τώρα δυστυχώς, μας βάζουν σε μια τέτοια διαρκή κατάσταση, η οποία όμως δεν θα είναι ελεγχόμενη από εμάς και θα διαρκέσει δεκαετίες. Για πάντα δηλαδή σκλάβοι και πειραματόζωα. Αν πάλι εσείς πιστεύετε, ότι αυτό μπορούμε να το αντέξουμε και δεν θα επιστρέψουμε κάποια στιγμή σε εθνικό νόμισμα, πιστέψτε το. Το ΕΥΡΩ φίλοι μας, σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν και ας το συνειδητοποιήσουμε.

Βέβαια, αν πάλι είχαμε πτωχεύσει το 2010, θα είχε καταρρεύσει αμέσως το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Αυτό όμως δυστυχώς φίλοι μας, πληρώνουμε σήμερα και θα το πληρώσουμε με το αίμα μας, για τα επόμενα 100 χρόνια. Την μη κατάρρευση του τυραννικού καθεστώτος. Να το χαιρόμαστε.

Ακόμα όμως και τώρα μπορούμε. Πριν φάμε μεταξύ μας τις σάρκες μας, απολέσουμε, τις δημόσιες και τις ατομικές περιουσίες μας και γίνουμε μόνιμοι σκλάβοι των γερμανών και των αμερικανών, μπορούμε.

Όχι στη νέα συμφωνία.

Άμεση χρεοκοπία τώρα και ας πάει μαζί μας στο διάολο και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...