Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 – ΑΦΙΕΡΩΜΑ με εκπληκτική συλλογή υλικού!


Μάζεψα κάποιο υλικό από το αρχείο μου και θέλησα να κάνω ένα αφιέρωμα στην Εθνική μας Επέτειο του 1940, που να αφορά μικρούς και μεγάλους. Το υλικό όλο είναι μέσα από τον Παγκόσμιο Ιστό, απλά το ταξινόμησα και σας το προσφέρω. Ελπίζω να νοιώσετε όπως ένοιωσα κι εγώ ακούγοντας Εμβατήρια και Τραγούδια Εποχής, βλέποντας Γκραβούρες και Φωτογραφίες, διαβάζοντας κείμενα και θυμούμενος τα στιχάκια από τα ποιήματα που απαγγέλαμε στα σχολικά μας χρόνια.
            Πρέπει ετούτες τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι μας, να σηκώσουμε την Ελληνική μας Σημαία στα μπαλκόνια μας, να έχουμε το ηθικό μας υψηλό παρά τις δυσκολίες (θυμούμενοι τις θυσίες των παππούδων μας στο Έπος του ’40) & να μεταφέρουμε στα παιδιά μας τη φλόγα του Έθνους.
            ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους και καλή δύναμη σε όλους. Μακάρι σύντομα να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για όλους μας και να νοιώσουμε όπως ένοιωσαν οι πρόγονοί μας την πρώτη μέρα της Απελευθέρωσης.
ΑΡΧΕΙΑ ΗΧΟΥ
-ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
-ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΣΤΙΧΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΑ-ΑΡΘΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ
ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ
ΒΙΝΤΕΟΣ
ΜΟΥΣΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
-ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
-ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ
-ΠΟΙΗΜΑΤΑ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ
-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
-ΕΠΟΧΗΣ
-ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ
-ΑΝΕΚΔΟΤΑ
-ΚΕΙΜΕΝΑ
-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2 σχόλια :

  1. Η Εθνική Αντίσταση, το ΕΑΜ που "μας έσωσε από την πείνα" όπως λέει και το αντίστοιχο τραγούδι, δεν υπάρχουν στο υλικό που μαζεύτηκε;
    Η μονομερής αποσιώπηση μέρους της αλήθειας είναι χειρότερη από το ψέμα, γιατί έχει μεν αληθοφάνεια αλλά λειτουργεί όπως ο Γκαίμπελς (υπεύθυνος προπαγάνδας και δεξί χέρι του Χιτλερ) και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και την εικόνα που αποκομίζει ο αναγνώστης.
    Ελπίζω να φροντίσετε για την αποκατάσταση της αλήθειας.
    Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι ο Ιωάννης Μεταξάς, που όντως αρνήθηκε τη πληρωμή του δανείου, ήταν ένας δικτάτορας που κυνήγησε την αριστερά της εποχής του. Μάλιστα όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην χώρα, οι φυλακισμένοι τότε κομμουνιστές, ενώ στο ξεκίνημα του πολέμου εκλιπαρούσαν για να πολεμήσουν για την πατρίδα, αυτός τους παρέδωσε αιχμαλώτους στους Ναζιστές που αμέσως τους εκτέλεσαν...
    Θα μπορούσα να γράψω χιλιάδες σελίδες...
    Αυτά είναι λίγα αλλά ενδεικτικά της μονομέρειας της ανάρτησης.
    Επειδή Λαός που δεν έχει μάθει ΟΛΗ την Ιστορία του, κινδυνεύει να την ξαναζήσει με τραγικό τρόπο, πρέπει να μπορέσουμε να κοιταχτούμε στα μάτια, να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και αφού βρούμε ΟΛΟΥΣ τους φταίχτες διαχρονικά, να πάρουμε συλλογικά, δημοκρατικά και χωρίς προκαταλήψεις τις σωστές αποφάσεις, για το καλό όλων μας και όχι μόνο των "δικών" μας ομάδων ή φίλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την δράση του ΕΑΜ και των κομμουνιστών την προπαγανδίζουν συνεχώς τα κανάλια σε όλες τους τις εκπομπές και τα περισσότερα "Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης" ακριβώς όπως εξυπηρετεί, δεν χρειάζεται να το κάνουμε κι εμείς εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...