Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Οι Έλληνες πολίτες να υποθηκεύσουν τα σπίτια τους για να σωθεί η Ελλάδα!



  • Η τελευταία αυτή (Γερμανική) πρόταση, δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις των επιθέσεων που γίνονται σε κρατικές οικονομίες. Φαίνεται πως οι "αγορές" αποφάσισαν την υλοποίηση της ολομέτωπης επίθεσής τους κατά των λαών και όχι απαραίτητα κατά των πολιτικών...
Όπως γράφαμε χθες η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου μείωσε την αξία και των ασημικών του δημοσίου που ορέγονται Γερμανοί και άλλοι. Και προφανώς μέσα στο γενικότερο κλίμα υποτίμησης θα έχουν πέσει και οι τιμές της… Ακρόπολης και των νησιών.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η σοκαριστική δήλωση του προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle, Ούλριχ Μπλουμ στην εφημερίδα Passauer Neue Presse με τον άκρως ενδεικτικό τίτλο «τα όρνεα δείχνουν πού υπάρχουν πτώματα».
Τι προτείνει ο κ. Μπλουμ; Διαβάστε:
«Μπορούμε να αφήσουμε τα κράτη να κηρύσσουν χρεοκοπία, το ένα μετά το άλλο ή ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο: Το δημόσιο χρέος να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων, ή να ασφαλιστεί με την ιδιωτική περιουσία των πολιτών της χώρας. Αυτή θα ήταν μία επιλογή για την Ελλάδα, την Ιταλία ή ακόμα και για τις ΗΠΑ»
Όπως διαβάζουμε στο “Βήμα”:
"Σε πρακτικό επίπεδοη δεύτερη λύση σημαίνει αναγκαστική υποθήκευση τηςπεριουσίας ιδιωτώνόπως π.χτης ακίνητης περιουσίας αυτώνΜε τον τρόποαυτό θα ασφαλιζόταν το δημόσιο χρέος τόσο καλάώστε δεν θα υπήρχε λόγοςγια κερδοσκοπίαΤα κράτη θα μπορούσαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τιςεπενδύσεις χωρίς να πέσουν στην παγίδα του χρέουςΑντιθέτωςδίνεται ηδυνατότητα μείωσης του χρέουςΣε μία τέτοια περίπτωση τα επιτόκια θαμειώνονταν και το κράτος θα ήταν σε θέση να ασκεί πολιτική ενίσχυσης τηςοικονομίας".
Μπορεί άραγε να σχολιαστεί αυτή η ευθεία επίθεση κατά των πολιτών; 
Πώς σκοπεύει να αντιδράσει, άραγε, ο Γιώργος Παπανδρέου; 
Τί θα κάνει η (περί άλλων λαλίστατη) αντιπολίτευση; 
Μήπως ήρθε εκείνη η στιγμή που οι πολίτες θα φέρουν στο πολιτικό προσκήνιο νέες πολιτικές δυνάμεις, περισσότερο αξιόπιστες και με κατανόηση των προβλημάτων του λαού;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...