Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Selective default ( Επιλεκτική Χρεοκοπία) και πράσινα άλογα!!!


Για περίπου 20 μήνες η μειοδοτική και αντιλαϊκή κυβέρνηση του πολιτικού απατεώνα Τζέφρυ Παπανδρέου επιδόθηκε με οργουελιανή μανία στην αλλαγή τίτλων υπουργείων, ονομασιών υπηρεσιών και γενικότερα στην εννοιολογική αποσταθεροποίηση των λέξεων. Έτσι για παράδειγμα ο υπουργός που έριξε τα περισσότερα χημικά που έχουν πέσει ποτέ ενάντια σε διαδηλωτές, έφερε τον καθησυχαστικό τίτλο «Προστασίας του Πολίτη»…

Την ίδια διαστρεβλωτική τακτική επιστράτευσαν και για την προσχεδιασμένη οικονομική υποδούλωση της χώρας. Μέχρι σήμερα για την ίδια έννοια (χρεοκοπία), έχουν χρησιμοποιηθεί δεκάδες φραστικές αποδόσεις, μέσα από ελληνικούρες και αγγλικούρες, όπως:
  • Πτώχευση,
  • Παύση πληρωμών,
  • Αδυναμία εξυπηρέτησης,
  • Αναδιάρθρωση,
  • Επαναπροσδιορισμός,
  • Κούρεμα,
  • Χερ κατ,
  • Επιμήκυνση,
  • κ.α.
Φυσικά και ο Βενιζέλος, ως άτυπος διάδοχος του Τζέφρυ στην πρωθυπουργία (μετά την απόσυρσή του τελευταίου λόγω της ολικής γελοιοποίησης του) δεν άλλαξε βιολί και προσέθεσε άλλη μια φράση στη γκάμα: Selective Default (επιλεκτική χρεοκοπία)!Πρώτο: Ας δούμε τι πάει να πει Selective Default σε απλά ελληνικά:Είμαστε 100 νοματαίοι σε ένα καράβι που βουλιάζει στη μέση του ωκεανού και η βάρκα χωράει μόνο 10 για να σωθούν. Οι υπόλοιποι 90, όπως είναι κατανοητό, θα φάνε ένα ξεγυρισμένο… Selective Default! Σημαντικό βέβαια είναι και ποιος είναι αυτός που θα κάνει την επιλογή εκείνων που θα σωθούν. Άλλους πχ θα έσωνε ο καπετάνιος και άλλους ο μούτσος.Selective Default είναι η διαδικασία πτώχευσης όπου τα ανώτερα κλιμάκια του παγκόσμιου καπιταλισμού θα αποφασίσουν ποια κεφάλαια θα χαθούν και ποια όχι. Για τους εργαζόμενους και τον λαό, ούτε καν τίθεται το θέμα: Στον κουβά!Δεύτερο: Πριν από δυο εβδομάδες όλα τα κοράκια (ντόπια και ξένα, πολιτικοί και καπιταλιστές, γουρούνια, βόδια και παπαγαλάκια) εκβίαζαν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πως αν δεν ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο τότε η χώρα θα χρεοκοπήσει! Το ψηφίσανε, άλλοι επειδή… δεν άντεξαν τη πίεση, άλλοι γιατί… πείστηκαν, άλλοι γιατί απλά έκαναν κόνξες και φυσικά άλλοι γιατί απλά… είναι κοπάδι από κομματόσκυλα.Τώρα όμως που ο άτυπος πρωθυπουργός μιλάει φόρα παρτίδα για ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ (έστω και… επιλεκτική), τί γίνεται;Δεν πρέπει κάποιοι να κάνουν το αυτονόητο; Δεν πρέπει να πουν πως εξαπατήθηκαν, πως τα πάντα ήταν ένα θέατρο σκιών; Δεν πρέπει να υποβάλουν πρόταση μομφής στην κυβέρνηση Βενιζέλου;Αν δεν το κάνουν, μετά δεν θα πρέπει να απορούν που... πάντα "βρέχει" όταν κυκλοφορούν στο δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...