Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο «υπόγειος» Αχμέτ Νταβούτογλου και ο ... "αποφασιστικός" Γ. Παπανδρέου .

Ανέκαθεν για τις κυβερνήσεις, οι Κυριακές της άνοιξης ήταν οι πιο κατάλληλες ημέρες για να περάσουν τα πιο άσχημα και βλαβερά μηνύματα.  Έτσι και σήμερα διαβάζοντας από το κυριακάτικο Έθνος τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, και αναλύοντας την προσεκτικά, καταλαβαίνουμε τις  προθέσεις του ανδρός και για που ακριβώς «το πάει». «Από το '99, που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο...»  Μας πληροφορεί ο Γ. Παπανδρέου,  και άρα ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται πως από το 1999 μέχρι σήμερα οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, ήταν και προσχεδιασμένες και επιτυχείς ως προς την έκβαση τους όπως ακριβώς τις ήθελαν οι εμπνευστές της.
Aς μην ξεχνάμε άλλωστε τι είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου το 1999 στο Τορόντο του Καναδά, δήλωση που εκ των υστέρων βέβαια αρνήθηκε ως ανύπαρκτη, αλλά που ωστόσο με κάθε τρόπο και κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνει: "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας".
«...Αποδείξαμε  ότι Έλληνες και Τούρκοι μπορούν μαζί να πετύχουν πράγματα με αμοιβαίο όφελος...», και εδώ ο Γ. Παπανδρέου «βλέπει» αμοιβαίο όφελος, πράγμα που ενδεχομένως να δικαιολογείται από την τρικυμία που έχει στο μυαλό  του.  Και συνεχίζει. «Η πορεία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί...». Μας λέγει δηλαδή ξεκάθαρα πως πρέπει να υποχωρήσουμε  και σε άλλα, όπως στη Θράκη,  στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ, στη Κύπρο και όπου αλλού ήθελε η βουλιμία της Τουρκίας.  
Αυτά τα ξεκάθαρα μηνύματα δείχνουν να αναδεικνύονται μέσα από το κείμενο, όπως θα παρατηρήσουμε στο απόσπασμα της εν λόγω συνέντευξης που παρατίθεται στη συνέχεια. Βεβαίως όλες αυτές οι φλυαρίες του Γ. Παπανδρέου περί των Ελληνοτουρκικών, θα μπορούσαν να είναι η γνωστή ξύλινη γλώσσα των Ελληνων πολιτικών που επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να "κουκουλώσουν" τα τραγικά σφάλματα της πολιτικής τους. Πράγμα που ωστόσο δεν "περνάει" άλλο, εφόσον οι έλληνες πολίτες έχουν εκπαιδευτεί να διακρίνουν την ευθύτητα και την ειλικρίνεια απο την πολιτική απάτη.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ απο το "Εθνος", 22 Μαϊου 2011 
Είστε από τους πολιτικούς αρχηγούς με πολυετή πείρα στον χειρισμό της εξωτερικής πολιτικής. Πώς εξελίσσεται για την Ελλάδα η συγκυρία σε σχέση με την Τουρκία;
Από το '99, που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο. Σπάσαμε στερεότυπα, αποδείξαμε ότι Έλληνες και Τούρκοι μπορούν μαζί να πετύχουν πράγματα, με αμοιβαίο όφελος. Ομως η πορεία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί. Η Νέα Δημοκρατία άφησε διαπραγματευτικά όπλα -όπως η ευρωπαϊκή πορεία τηδ Τουρκίας- να χαθούν. Τα Ελληνοτουρκικά δεν θα λυθούν μόνα τους με τον χρόνο, ούτε είναι προς το συμφέρον κανενός να διαιωνίζονται. Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Ομως αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται τα δύσκολα. Ξαναπιάσαμε το νήμα από εκεί που το είχαμε αφήσει. Κάναμε σημαντικά βήματα, όπως το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας και η εντατικοποίηση των λεγόμενων διερευνητικών επαφών. Και στον επιχειρηματικό και ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα βλέπουμε άμεσα και σημαντικά αποτελέσματα. Τώρα φτάσαμε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, φτάνει η ώρα της αλήθειας. Η ώρα που θα κριθούν η αξιοπιστία, η βούληση και η αποφασιστικότητα του καθενός μας. Και η Ελλάδα οφείλει να είναι και είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Μην έχετε καμία αμφιβολία.

Εν τω  μεταξύ ο έγκριτος ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, με άλλο τρόπο, απο την Ν.Υ. γράφει (προειδοποιεί): 
Οι κινήσεις...εντυπωσιασμού του Τούρκου ΥΠΕΞ είναι προσυνεννοημένες με τα Ηνωμένα Έθνη και το Λονδίνο, για να βάλουν στην άκρη την Αθήνα και τη Λευκωσία
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ με εντυπωσιά­ζει η τουρκική διπλωμα­τία με τις ανόητες προτάσεις και εισηγήσεις της, τις οποίες μάλιστα πα­ρουσιάζει ως να πρόκειται για τη... μεγαλύτερη ανακοίνωση στην Ιστο­ρία του κόσμου. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου -ο γνωστός και ως «μηδενικά προβλήματα»- επανέλαβε την ίδια πρόταση που είχε κά­νει στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη και η οποία πολύ σωστά την είχε απορρίψει: να επισκεφθούν μαζί με τον Ελληνα ομόλογο του Δημήτρη Δρούτσα τον κατεχόμενο Βορρά και τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.
Ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε ότι η πρόταση του, η οποία εάν υλοποιηθεί θα οδηγήσει στην αναγνώριση του καθεστώτος των Κατεχομένων από την ελληνική κυ­βέρνηση, «βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά». Δεν χρειάζεται να εκδώσει ανακοίνωση ο κ. Δρούτσας για να πειστούμε ότι όλα αυτά είναι μασκαραλίκια του κ. Ντα­βούτογλου, τα οποία γίνονται για εντυπώσεις και σε συ­νεργασία με τους ανθρώπους του ΟΗΕ στην Κύπρο, ώστε να χρησιμοποιηθούν στην έκθεση του Μπαν Κι Μουν ως «κινήσεις καλής θελήσεως» της Touρκίας.
Είναι με όλες αυτές τις προσυνεννοημένες -με τον ΟΗΕ και το Λονδίνο- κινήσεις εντυπωσιασμού που προσπαθούν οι Τούρκοι να βάλουν στη γωνία την Αθήνα και τη Λευκωσία. Και είναι εκνευριστικό το γεγοvόs ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν μπορούν να αποκαλύ­ψουν τα ψέματα της Τουρκίας, ούτε να πείσουν πως η προπαγάνδα και οι προτάσεις -πυροτεχνήματα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την ουσία του προβλήματος, που είναι η κατοχή του 40% του κυπριακού εδάφους και η εκδίωξη 200 χιλιάδων ψυχών από τις εστίες τους.
Την ίδια στιγμή η Τουρκία αφήνει ανοικτό το θέμα που ανέδειξε το ακροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα για το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Το τουρκικό υπουργείο ισχυρίστηκε ότι στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών είναι και η κυριαρχία ελληνικών νησιών, για να απαντήσει ο κ. Δελαβέκουρας ότι οι τουρκικές δη­λώσεις είναι «παραλήρημα ανάξιο σχολιασμού».
Για όσο διάστημα η Αθήνα υποχωρεί και η Λευκωσία προσφέρει υποχωρήσεις, η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις. Ας το καταλάβουν οι δικοί μας...

ΠΗΓΗ : HellasOnTheWeb

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...