Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Μητσοτάκης κατά πάντων και υπέρ του μνημονίου

Κ.Μητσοτάκης:
Η χώρα ήταν πτωχευμένη από το 1990

Νέα Δημοκρατία: "Καληνύχτα κύριε Μητσοτάκη"...

 

Δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη η επανεμφάνιση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Ούτε έκπληξη αποτέλεσε η στάση που κράτησε απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, αφού η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη - Κούβελου δήλωσε πως θα ανακοινώσει το κόμμα της αμέσως μετά τον προϋπολογισμό. Έκπληξη όμως αποτέλεσε η απόσταση που χωρίζει τον κύριο Μητσοτάκη από τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα και τα οποία καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός λαός. Και συγκεκριμένα, τα εγκληματικά λάθη των πολιτικών που έχουν στοιχίσει τον ευτελισμό της χώρας. Ο κύριος Μητσοτάκης, όμως, δείχνει πως δεν ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα των πολιτικών που και ο ίδιος εφάρμοσε, ούτε τον ενδιαφέρει πως πληρώνουν εκείνοι που δεν έφταιξαν ποτέ και σε τίποτε. Ίσως, τα πυτζάμα πάρτυ να του προσελκύουν περισσότερο το ενδιαφέρον... Πάντως, η εμφάνισή του, αποτέλεσε και μηχανισμό της κυβερνητικής προπαγάνδας που χθες επεδίωξε με κάθε τρόπο να ξεχαστεί η άμεση εμπλοκή του Γιώργου Παπανδρέου στα λεγόμενα Γιούνγκερ, μετά από την ομολογία του ίδιου του κυρίου Γιούνγκερ.
Μέσα στην πολιτική επίθεση κατά πάντων, που επεχείρησε ο κύριος Μητσοτάκης, ομολόγησε πως η χώρα αυτή τη στιγμή τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης, γεγονός που ίσως θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς προκειμένου να εξαχθούν τα απαραίτητα οικονομικά και πολιτικά συμπεράσματα.
H Ελλάδα ήταν πτωχευμένη από το 1990 υποστήριξε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σημειώνοντας πως ευθύνες έχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα. Πρόσθεσε δε ότι «όλοι», περιλαμβανομένου του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, ήξεραν για την κατάσταση της οικονομίας.
«Είναι ανάγκη, χάριν της ιστορίας, να πούμε μία πολύ απλή αλήθεια: Φταίνε και τα δύο μεγάλα κόμματα, με τη διαφορά ότι δεν είναι ίσες οι ευθύνες. Η πραγματικότητα είναι ότι το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου εισήγαγε για πρώτη φορά την πολιτική των ελλειμμάτων. Για να κάνει κοινωνική πολιτική με δανεικά, οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία. Όπως λέει ο Γιούνκερ, το 1990 η Ελλάδα ήταν μία πτωχευμένη χώρα», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.
Στην ίδια συνέντευξη, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμύτατη κριτική τόσο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου όσο και στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, ενώ χαρακτήρισε «λαϊκιστή» τον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο εμμέσως εξέφρασε την εκτίμηση πως αν συνεχίσει σε αυτή τη λογική δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.
«Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο τελευταίος πολιτικός που έγινε πρωθυπουργός χαϊδεύοντας αυτιά» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ οξύτατοι ήταν οι χαρακτηρισμοί του για τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
«Όσο δίκιο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν προεκλογικά έλεγε το υπάρχουν λεφτά, άλλο τόσο δίκιο έχει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος λέει ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα μέσα στο 2011. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Σαμαράς είναι λαϊκιστής» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σε ερώτηση μάλιστα για το αν υπονοεί ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα γίνει πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «Συ είπας».
Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι φωτογράφισε ως συνομιλητή του κ. Γιούνκερ τον Κώστα Καραμανλή, επεσήμανε όμως πως υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στη χώρα.
Αναφερόμενος στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως έχουν και αυτές μεγάλο μέρος της ευθύνης. «Η ΝΔ με απογοήτευσε», δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας πως είχε πολλές φορές προειδοποιήσει τον Κώστα Καραμανλή ότι η χώρα οδεύει προς την καταστροφή, κάτι που όπως είπε «γνώριζε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Κριτικάρω αρνητικά την περίοδο Καραμανλή γιατί ήταν μια περίοδος που η ΝΔ θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τα πράγματα... Ο Καραμανλής δεν έπρεπε να κάνει εκλογές, έπρεπε να πάρει τα μέτρα και αν ήταν να βουλιάξουμε ας βουλιάζαμε με τη σημαία ψηλά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε κωμικό, γελοίο και επιζήμιο το να γίνει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία κάνοντας έκκληση στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά να σταματήσει αυτή η κουβέντα «Αρκετά έχει διασυρθεί η χώρα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση πως Αθήνα και Ευρώπη κρύβανε σε συμφωνία τα προβλήματα.
Όσον αφορά το μνημόνιο ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα μέτρα αναγκαία, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είχε προτείνει το σχηματισμό κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου για να βελτιωθεί, μεταξύ άλλων, και η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
«Πρέπει να αποφασίσουμε πως η εθνική συνεννόηση είναι απαραίτητη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός καλώντας τον Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει τις ευθύνες του ενώ κατηγόρησε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι δεν ασχολείται ουσιαστικά με το Υπουργείο Οικονομικών. «Κάνει τραγικά λάθη με τη φορολογική πολιτική, η οικονομική πολιτική με διαρροές αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία» δήλωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας να υπάρξουν ριζικές αλλαγές και επαναφέροντας θέμα άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο.

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε απόψε εναντίον της Παράταξης, που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας, σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση. Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη…».
Υ.Γ.: Μήπως κάποιος θα έπρεπε να υπενθυμίσει στον κύριο Μητσοτάκη πως, όντας πρωθυπουργός υπήρξε ανειλικρινής προς τους πολίτες αποκρύπτοντάς τους την πτώχευση της χώρας όταν είχε αναλάβει πρωθυπουργός, συγκαλύπτοντας ταυτόχρονα τον κάκιστο έως εγκληματικό χειρισμό της οικονομίας από τον Ανδρέα Παπανδρέου; Η ερώτηση πηγάζει από τις δηλώσεις του ίδιου και αποτελεί σχήμα οξύμωρο να γίνονται σήμερα, για να διασωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου...! Κατά τα λοιπά, οι ισχυρές δόσεις οπίου συνεχίζουν να δίνονται αδιάλειπτα, μέσω τηλεοράσεως, στον Ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...