Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Θρίαμβος των Εθνικιστών στην Αυστρία


Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Γηραιά Ήπειρο δύο είναι τα κράτη που δέχονται όσο κανείς την ασφυκτική πίεση του αντιρατσιστικού – αντιφασιστικού δόγματος και δεν είναι άλλα από την Γερμανία και την Αυστρία. Νόμοι και Αρχές λειτουργούν κατασταλτικά στην μεν Γερμανία λόγω της 12ετούς Εθνικοσοσιαλιστικής Κυβέρνησης του προηγούμενου αιώνα, στην δε Αυστρία λόγω του κοινού αίματος και πολιτισμού με τους Γερμανούς αλλά και του γεγονότος ότι υπήρξε η γενέτειρα του Αδόλφου Χίτλερ. Παρ’ όλα αυτά βλέπουμε ότι το Εθνικιστικό Κίνημα είναι άκαμπτο και συνεχώς ισχυροποιείται.


Στην Αυστρία συγκεκριμένα, όπου το «φαινόμενο» Χάιντερ καταπολεμήθηκε όσο τίποτε άλλο και κατέληξε με τον αιφνίδιο θάνατο του Αυστριακού Εθνικιστή ηγέτη σε τροχαίο ατύχημα που οι αιτίες του αμφισβητήθηκαν έντονα, το κίνημα των Εθνικιστών που είχε αληθινές και γερές βάσεις ανέκαμψε και βγήκε δυνατότερο από ποτέ.


Για να καταλάβει κανείς, θα παραπέμψουμε σε άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή όπου συγκεκριμένα γράφεται ότι «…το ακροδεξιό και εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης, είναι ο ουσιαστικός νικητής των σημερινών τοπικών και δημοτικών εκλογών στη Βιέννη, καθώς, σύμφωνα με το προσωρινό τελικό αποτέλεσμα, μπόρεσε να βελτιώσει το ποσοστό του κατά δώδεκα ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2005 και να αποσπάσει 27%…».Κι όταν οι πολιτικοί και ιδεολογικοί εχθροί σου μιλάνε για «ουσιαστική νίκη» την δική σου συμμετοχή, τότε αυτό σημαίνει πολλά. Η επιτυχία μπορεί να αποδοθεί σε ένα μεγάλο μέρος στον αρχηγό των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, που αναφέρεται ως «σκληρότερη εκδοχή του Χάιντερ», ενώ το 2005 το ποσοστό των Ελευθέρων άγγιζε το 15%, με τον φετινό πήχη να τοποθετείται στο 20%, ο οποίος τελικά ξεπεράστηκε κατά πολύ καθώς εκ των αποτελεσμάτων αποδείχθηκε ότι σε μια πενταετία οι Εθνικιστές στην Αυστρία διπλασίασαν σχεδόν το ποσοστό τους. Αντί επιλόγου να σημειωθεί ότι πλέον στην εκατονταμελή Βουλή της επονομαζόμενης «κόκκινης Βιέννης» θα υπάρχουν 29 Εθνικιστές βουλευτές.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...